Kerumov prijatelj opet okupirao Matejušku: Zaštitari pretresaju ljude i prijete im batinama

Foto: Facebook

IAKO su posljednja dva dana, nakon prosvjeda na kojem su građani "oslobodili" Matejušku, pristup građanima bio omogućen, Kerumov prijatelj ponovno je uoči utakmice Hrvatske i Meksika okupirao javni prostor.

Damir Karaman, šef kampanje Željka Keruma iz 2009. godine, opet brani ljudima ulazak u javni prostor, a kako nam javljaju aktivisti s terena, vratio je i zaštitare koji sprečavaju ljude da ulaze na mul sa svojim pićima. Zaštitari prisilno pretresaju ljude i brane im ulazak na mul, iako Karaman nema koncesiju na tom području.

Kako Indexu javljaju s terena, jedan od zaštitara prijetio je aktivistici da će je prebiti kada je vidi u gradu nakon što mu je probala objasniti da nema nikakvo pravo ograničavati ljudima slobodu kretanja na javnom prostoru.

I na Facebook stranici Ne damo Matejušku pojavili su se komentari u kojima građani ukazuju na činjenicu da im je ponovno zabranjen pristup te pozivaju na bojkot Karamana.

"Dobro razmislite di ćete večeras gledat utakmicu, dobro razmislite di ćete kupit pivu! OKRENIMO LEĐA KARAMANU", "ZABRANJENO SLOBODNO KRETANJE!! Karaman je OPET zabranio slobodno kretanje koje nije pod Lubinom!!! ZOVITE POLICIJU!", pišu građani na Facebooku.

Podsjećamo, firma Damira Karamana, šefa kampanje Željka Keruma iz 2009. godine, okupirala je Matejušku prigodom Svjetskog prvenstva. Na popularnom okupljalištu mladih Splićana otvoren je ugostiteljski objekt sumnjive legalnosti: Karaman, naime, od grada nije dobio nikakve dozvole, a dio Matejuške je u potkoncesiju od ŠRD Lubin, koji njome upravlja, dobio za nula kuna.

Oko Matejuške je Karaman zatim podigao ogradu, te tako zabranio građanima pristup i onom dijelu na kojem mu nije odobreno postavljanje fan zone. Splitski aktivisti odmah su upozorili na bespravnu okupaciju javnog prostora, ali gradske vlasti odlučile su ih ignorirati, što je rezultiralo prosvjedom za oslobađanje Matejuške.

Pročitajte više