Kineski predsjednik najavio da će slomiti zanos islamističkih terorista

Foto:Guliver Image/Getty Images

KINESKI predsjednik Xi Jinping najavio je u četvrtak "odlučne akcije" nakon bombaškog napada u većinski muslimanskoj pokrajini Xinjiang u kojem je poginulo troje ljudi, a više desetaka je ranjeno.

Tri su osobe u srijedu ubijene od čega dva napadača, a 79 je ozlijeđeno u bombaškom napadu na željezničkoj postaji u Urumqiju, glavnome gradu nemirne kineske pokrajine Xinjiangu, u trenutku kada se predsjednik Xi nalazio u "inspekcijskoj turneji" po tom golemom području na dalekome zapadu.

"Bitka protiv nasilja i terorizma ne dozvoljava nam ni trenutak opuštanja. Bit će poduzete odlučne akcije kako bi se slomio zanos terorista", poručio je Xi Jinping čije riječi prenosi agencija Xinhua.

Prema toj agenciji, napadači su napali putnike hladnim oružjem i izazvali eksploziju na željezničkoj postaji. Među ozlijeđenima četiri osobe su teško ranjene, hospitalizirane su i njihovo je stanje stabilno, dodaje Nova Kina, pozivajući se na mjesne dužnosnike Komunističke partije.

Xianjiang, velika autonomna oblast u kojoj žive Ujguri koji su muslimani, poprište je nasilja koje Peking naziva terorističkim i pripisuje ga separatističkim i islamističkim pokretima.

Pročitajte više