Klub Carpe Diem na Hvaru pečati se zbog 120.000 kuna viška u blagajni, pred zatvaranjem i Hacienda!

Foto: Goran Telak / Cropix (Ilustracija)

POREZNI inspektori zatvorili su popularni hvarski klub Carpe Diem Beach. Potvrdio je to osobno ministar financija Slavko Linić.

"Danas je zatvaranje Carpe Diema zbog toga što je u blagajni bilo 120.000 kuna viška", izjavio je Linić za RTL. Navodno se radi o višku ostvarenom samo u jednom danu! Porezni inspektori su, prema neslužbenim informacijama, nepravilnosti pronašli i u poslovanju vodičke Haciende, koja bi također mogla biti kažnjena zatvaranjem.

Klub Carpe Diem Beach zapečaćen je oko 20:30 sati. Iz kluba su za HTV-ov Dnevnik 3 poručili da se nije radilo o višku u kasi, kako tvrde poreznici. Kažu da nisu mogli izdavati fiskalne račune jer su izgubili vezu sa sustavom zbog nestanka struje.

"Znate, na ovom godišnjem odmoru ostao sam iznenađen koliko ljudi želi da sve one koji nelegalno rade maknemo sa hrvatske scene. Znači da su dosad bili neumjereni u tome koliko su potkradali državni proračun, usluge obrazovanja i zdravstva a da nisu doprinosili državni proračun. Takvima konačno treba stati na kraj", rekao je Linić.

Klub Carpe Diem bit trebao bi biti zapečaćen narednih pet dana. Nije još poznato koliku će kaznu morati platiti vlasnici kluba.

"Ministarstvo financija je već prije donijelo zaključak da će sve one koji ne izdaju račune ići na kaznene odredbe posebno jer je bio jedan dug period prilagodbe od nekoliko mjeseci, u ljetnom periodu nakon svih naših upozorenja porezni su se obveznici imali vremena pripremiti i shvatiti ozbiljnost ove institucije", rekao je Josip Lozančić, zamjenik ravnateljice Porezne uprave.

Porezna uprava ovog ljeta je zapečatila više od 600 objekata.

Pročitajte više