Kolarić: Poraz Josipovića je i Milanovićev poraz

 

"REZULTATI su po cijelom nizu aspekata presedan. Ja sam negdje u listopadu rekla da Ivo Josipović može izgubiti ove izbore samo ako sam sebe pobijedi i u tome je uspio", rekla je stručnjakinja za komunikaciju Aleksandra Kolarić u emisiji Hrvatskog radija "U mreži prvog".

Milanović treba dati ostavku

Dodala je da je Josipovićev poraz i poraz Zorana Milanovića.

"Ovo su ovo četvrti izbori u nizu koje su Milanović i vrh SDP-a izgubili te da je to definitivno razlog za ostavku koju ipak nećemo vidjeti'', smatra Kolarić.

Pobjeda Grabar Kitarović je rezultat njene povezanosti s centrom i to je ovaj put bilo dobro pozicionirano od HDZ-a, smatra Kolarić.

Pobjeda HDZ-ove motiviranosti

"Ovo je definitivno pobjeda HDZ-ove stranačke organizacije i to treba priznati. Njihove profesionalnosti, organiziranosti, motiviranosti - rekla je.

Budući da je društvo jako podijeljeno što se vidi po tijesnom rezultatu izbora, Grabar Kitarović se mora postaviti kao predsjednica svih građana, stav je Kolarić, koja je potvrdila da je Josipovićev još jedan razlog poraza to što je izgubio potporu u velikim gradovima.

Višeslav Raos, asistent na Fakultetu političkih znanosti, smatra da je rezultat predsjedničkih izbora očekivan zbog velikog nezadovoljstva građana.

Prelilo se nezadovoljstvo Vladom

"Novi je moment da netko poput Ive Josipovića u ulozi predsjednika ne uspije dobiti drugi mandat. Doista se prelilo nezadovoljstvo Vladom", rekao je Raos u radijskoj emisiji.

Kolumnist Večernjeg lista Dražen Ćurić, koji je gostovao u istoj emisiji, smatra da pobjeda na predsjedničkim izborima nije zasluga HDZ-a nego prije svega Kolinde Grabar Kitarović.

"Kada neki kandidat dobije milijun i sto tisuća glasova, onda ne bih rekao da je to pobjeda stranke", kaže Ćurić, koji tvrdi da su i ljevica i desnica imale jako dobre kandidate što se vidi u velikoj izlaznosti na izborima.

 

Pročitajte više