Kopilot Airbusa A320 imao 630 sati leta, a pilot preko 6000

Screenshot: Euronews

KOPILOT Airbusa Germanwingsa koji se srušio u utorak u francuskim Alpama zaposlen je u rujnu 2013. u toj zrakoplovnoj tvrtki, a imao je iza sebe 630 sati leta, objavila je danas Lufthansa.

Lufthansa, vlasnica Germanwingsa, nije potvrdila informacije iz izvora bliskog istrazi po kojima je jedan od dva pilota ostao za upravljačem, dok je drugi ostao blokiran izvan pilotske kabine.

"Učinit ćemo sve da dobijemo više informacija i nećemo sudjelovati u nagađanjima. Istraga o uzrocima nesreće povjerena je kompetentnim tijelima", kazao je sa svoje strane Germanwings.

Pilot je imao više od deset godina iskustva te više od 6000 sati leta na letjelicama Airbusa, objavio je Germanwings već u utorak.

Nakon uobičajenog početka leta, jedan od dva pilota Airbusa A320, koji se srušio u utorak sa 150 osoba, napustio je pilotsku kabinu i nije se mogao vratiti tijekom pada letjelice, po izvoru bliskom istrazi koji ima saznanja o snimci iz crne kutije.

"Na početku leta čuje se kako posada normalno govori, potom se čuje buka jednog od sjedala koji se povlači, vrata koja se otvaraju i zatvaraju, zvuk koji ukazuje na kucanje na vrata, ne čuje se više razgovor u tom trenutku sve do pada", izjavio je izvor blizak istrazi, potvrđujući informaciju New York Timesa.

Dvojica pilota razgovarala su na njemačkom. Na kraju leta, čuje se alarm koji upozorava na blizinu tla, objavio je taj isti izvor koji nije bio u stanju reći je li iz pilotske kabine izašao pilot ili kopilot.

U četvrtak ujutro nastavljena je akcija izvlačenja tijela i potrage za drugom crnom kutijom iz zrakoplova, objavila je francuska policija. Vremenski uvjeti na mjestu nesreće povoljni su, javio je novinar AFP-a.

Pročitajte više