Koristili usluge maloljetnih djevojaka: Splitska elita optužena za podvođenje djeteta

Foto: Shutterstock

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv Ivice Jurišića, vlasnika modne agencije Kristina, i to za kazneno djelo podvođenja djeteta. Uz njega, optužena su još dvojica poznatih Splićana, jedan je vlasnik aparata za igre na sreću, a drugi ima agenciju za ukrcaj pomoraca.

Nisu znali da su djevojke maloljetne?

Obojica su negirala kazneno djelo, odnosno, tvrde da nisu imali seksualne odnose s maloljetnicama te da uopće nisu znali da su djevojke maloljetne jer su im navodno kazale da imaju - 20 godina.

Jurišića terete da je tijekom srpnja 2013. godine na širem splitskom području organizirao pružanje seksualne usluge djeteta, odnosno, 17-godišnjakinje, za novac nepoznatoj muškoj osobi, za što mu je ona isplatila određeni iznos, navodi u optužnici Državno odvjetništvo. Neslužbeno doznajemo da se radi o 500 kuna.

Vlasniku agencije za ukrcaj pomoraca stavlja se na teret da je u četiri navrata od kolovoza do listopada 2013. godine stupio u kontakt s tri 17-godišnjakinje radi korištenja njihovih seksualnih usluga u zamjenu za novac, što su mu djevojke i pružile.

Vlasnik aparata za igre na sreću optužen je da je od srpnja do listopada u tri navrata ostvario seksualne usluge s dvije 17-godišnjakinje.

Jurišić već ima optužnicu za podvođenje, i to djevojaka iz svoje modne agencije. Nedavno je trebalo početi suđenje, ali nije zbog obaveza branitelja drugooptuženog, dubrovačkog HDZ-ovca Marka Šačića.

 

 

Pročitajte više