Koštunica: Vlast je prodala Kosovo za ništavni datum početka pregovora s Europskom unijom

Foto: Guliver Image/Getty Images

PREDSJEDNIK Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica smatra da ni NATO, a ni zapadne sile nisu nanijele toliko zla koliko vlasti Srbije danas nanose vlastitom narodu.

Predsjednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je kako je parafiranjem sporazuma u Bruxellesu  Srbija otvoreno prihvatila ukidanje države Srbije na Kosovu.

Koštunica je rekao da je aktualna vlast "prodala teritorij Kosova za ništavni datum početka pregovora s Europskom unijom".

"Ova vlast je državoubojica, jer je uništila srpske državne institucije na Kosovu. Po ovom sporazumu više ne postoji država Srbija na Kosovu, već Srbi trebaju živjeti po zakonima i vlašću lažne države Kosovo. Vlast je izdala državne i nacionalne interese na Kosovu i time Srbiji nanijela koban udarac sa strahovitim povijesnim posljednicama", navodi se u pisanom priopćenju Koštunice.

"Ono što nije pošlo za rukom neprijateljima Srbije, da unište i ukinu srpske institucije na Kosovu, pošlo je za rukom aktualnoj vlasti", kazao je Koštunica.

Pročitajte više