Kovin ubojica nagodio se s tužilaštvom: Barabi godina i pol zatvora za razbojništvo

Foto: Facebook

ANTE BILIĆ zvani Baraba, boksački šampion i bivši tjelohranitelj Željka Keruma, osumnjičen za ubojstvo u Podstrani, osuđen je danas u Šibeniku na godinu i pol dana zatvora zbog razbojništva. Do presude se došlo nagodbom.

Mora platiti oštećenom 12.800 kuna

Index je već pisao o ovom slučaju. Početkom godine Baraba je prijeteći pištoljem opljačkao S. Š., inače, dobrog prijatelja Marijana Bilića Kovačevića Kove, kojeg će koji mjesec kasnije smaknuti s četiri hica u sačekuši ispred kafića u Podstrani.

Baraba je kod S. Š. došao moleći da mu uzme bon za mobitel od 50 kuna. Dobio je bon od 200 kuna, no nije mu bilo dosta. Oteo je skupocjeni sat Rolex, kojeg je kasnije prodao za 11 tisuća kuna.

Presudom je Bilić obavezan isplatiti 12.800 kuna oštećenom. Ostatak će morati utjerati parnicom. Sutkinja Jadranka Biga Milutin oduzela je Barabi pištolj kojim je počinio razbojništvo. 

Baraba ubio drogiran

Pljačka Rolexa nepovratno je narušila odnose Barabe i Kove. Dotad su bili nerazdvojni. Kova je svog mladog prijatelja vodio po svijetu, financirao mu mečeve... Nakon toga, ništa više nije bilo isto. Kovini prijatelji Index uvjeravaju da nije prijetio Barabi. Samo mu je poručio da sat vrati. Istraga još nije utvrdila kakav je bio motiv svirepe egzekucije u Podstrani, ali se potvrdilo da je Baraba Kovu ubio drogiran na kokainu!

Gađao ga je dok je bježao prema svojoj kući. Prva dva metka pogodila su Kovu u noge sa stražnje strane. Potom je dobio metak u trbuh, a onda u - glavu. 

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu vodi istragu za ubojstvo, koje se sankcionira s 15 godina zatvora, no s tim se Kovina obitelj ne miri pa su podnijeli kaznenu prijavu za teško ubojstvo, kazneno djelo za koje zakon predviđa i do 40 godina zatvora!

 

 

 

Pročitajte više