Kraj Đakova nađeni propucanih šapa i prsa punih sačme: "Naišao je neki manijak te pištoljem pucao na pse"

Foto: Google Maps

DVA NAPUŠTENA psa u vikend-naselju Budrovačko brdo pokraj Đakova pronađeni su propucanih šapa, prsa punih sačme i s brojnim drugim ozljedama. Iako su psi teško ozlijeđeni, uspjeli su preživjeti pucnjavu. Tko je na njih ispalio rafal, zasad je nepoznato.

Prema riječima Đakovčanina Antuna Jurmana, zapovjednika DVD-a Đakovo koji ondje ima vikendicu, pucnjava se začula u jutarnjim satima, između pet i šest sati, ali nije vidio tko je pucao. O tome je izvijestio na Facebooku te upozorio ostale stanovnike i posjetitelje naselja, kazavši kako se puca na sve strane.

"Ti su psi odavno ostavljeni u Brdu, a mi im dajemo hranu i brinemo se o njima. Nije riječ o divljim psima, nego o umiljatim ljubimcima koje je netko ostavio, napustio. Ne prave nikakvu štetu nikome. Posjećuju sve nas koji dolazimo u vikend-naselje. Uglavnom, oba su psa u pucnjavi nastradala, ali su preživjela. Jednom je propucana prednja desna i stražnja lijeva noga. Sada je jedan pas kod mene, a drugog je k sebi uzela još jedna ovdašnja obitelj", kaže Jurman.

"Naišao je neki manijak automobilom, izišao te pištoljem pucao na pse"

U Lovačkom savezu Osječko-baranjske županije kazali su Glasu Slavonije kako nitko od njihovih članova nije pucao na pse, no ujedno ističu velik problem napuštenih pasa, koje nesavjesni vlasnici, kad dođe vrijeme godišnjih odmora, ostavljaju na ulicama, u poljima.

"Te pse hrani jedna obitelj u Brdu, no oni nisu čipirani ni cijepljeni. Lovci sigurno nisu pucali na pse, jer sam ih kontaktirao i demantirali su takvo što. Prema onom što sam doznao, naišao je neki manijak automobilom, izišao te pištoljem pucao na pse. Oni nisu uginuli na licu mjesta. Lovci s tim nemaju veze, jer ako oni odstrijele psa, moraju ga i zakopati. Inače je to jako velik prekršaj", kazao je predsjednik Saveza, prof. Zlatko Stolnik.

Pročitajte više