Kralj prevara ponovno u akciji: Pušten iz zatvora radi liječenja, uhvaćen radi prevara

ALEN NOVAKOVIĆ, hrvatski kralj prevara, ponovno je uhvaćen s prstima u pekmezu. Nedugo nakon što je pušten iz zatvora radi liječenja, osumnjičen je za prevare s zemljištem, što mu je, inače, omiljena disciplina.

Prije dvije godine završio je u zatvoru jer se ljudima na riječkom i istarskom području lažno predstavljao kao policajac i nudio usluge sređivanja prenamjena parcela u građevinske. Osuđen je, ali se ove godine ponovno našao na slobodi.

Vratili ga u zatvor

Splitska policija prijavila ga je za nove prevare i vratila u pulski zatvor. Zajedno s dvojicom 22-godišnjaka sumnjiče da su prodali više parcela u vlasništvu oštećenog 52-godišnjaka iz Trogira kojeg su služeći se obmanom nagovorili da potpiše kupoprodajne ugovore s kupcima koje je pronašao Novaković.

Jedna od parcela prodana je 29-godišnjaku iz Solina, kojem je dugovao jedan od Novakovićevih suradnika. Kako je parcela vrjednija od duga, 29-godišnjak je osumnjičenicima dao svoje osobno vozilo koje su prepisali na 52-godišnjaka. Vozilo je, međutim, uzeo Novaković i preprodao ga nepoznatim osobama, a novac zadržao za sebe. Kako je parcela već ranije prodana drugim osobama, 29-godišnjak se nije mogao uknjižiti kao vlasnik. I on i 52-godišnji vlasnik parcele oštećeni su za veći iznos, navodi splitska policija.

Pročitajte više