Krenuo snježni vikend: Snijeg u Istri i na Cresu, očekuju nas temperature debelo ispod ništice!

Foto: Čitatelji Indexa

PRED nama je, čini se, snježni vikend. Najavljeni snijeg tijekom popodneva pao je i u Istri i u Rijeci. Snježne pahulje stigle su čak i do otoka Cresa, koji se također zabijelio.

 
Kasno večeras i u noći na subotu očekuju se obilnije oborine, na moru kiša i susnježica, a u unutrašnjosti Istre iznad 300 metara uglavnom snijeg. U subotu je snijeg moguć i uz obalu, prvenstveno na istoku Istre, javlja Istramet.

Građani se pozivaju na oprez

Budući da sve meteorološke prognoze za područje grada Pule najavljuju hladno i vjetrovito vrijeme te veliku mogućnost snježnih oborina, Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Pule preporučuje građanima da što manje borave na otvorenom ili u zatvorenim prostorima bez grijanja.

Kako javlja DHMZ u 18 satu, slab snijeg pada i na Sljemenu. Snijeg je pao i na otoku Cresu, kao što se vidi iz fotografije koju nam je poslao naš čitatelj.

Pred nama pravi zimski vikend uz snijeg i temperature debelo ispod ništice

Vikend pred nama obilježit će temperature ispod ništice, jaki i hladni sjeverni vjetrovi i veće količine snijega koje će stvarati velike poteškoće u prometu, slažu se meteorolozi.

U gotovo cijeloj zemlji je veći dio današnjeg dana protekao uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Poslijepodne je, najprije na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, a prema večeri te u noći na subotu i u ostatku zemlje, stiglo jače naoblačenje, u unutrašnjosti praćeno susnježicom i snijegom, a na Jadranu kišom i grmljavinskim pljuskovima. U unutrašnjosti se jutros mjerilo između -6 i 1 Celzijevog stupnja, a na Jadranu od 2 do 6 stupnjeva. Danju se očekuje od -1 do 4 stupnja na kopnu, a od 5 do 12 stupnjeva u priobalju.



Pred nama pravi zimski vikend, suzdržite se od putovanja!

Početak vikenda bit će pravi zimski. Osim u unutrašnjosti zemlje, snijeg će padati i na jadranskoj obali, osobito na njenom sjevernom dijelu, a bura će ga donositi i na dalmatinsku obalu, osobito podno obalnih planina, piše meteo-info. Posvuda će biti hladno, a hladnoću će dodatno pojačavati sjeverac na kopnu te bura na moru.

Vaše fotografije snijega možete nam poslati na e-mail adresu foto@index.hr



Jutarnje temperature će se kretati između -6 i -1 Celzijevog stupnja na kopnu te od 0 do 12 stupnjeva na moru. Danju se očekuje od -4 u gorju do 1 stupnaj u Slavoniji, a na Jadranu od 1 na njegovom sjevernom do 14 stupnjeva na južnom dijelu.

U nedjelju se u cijeloj zemlji očekuje razvedravanje, pa će u središnjim, sjeverozapadnim i gorskim predjelima unutrašnjosti te na sjevernom i srednjem Jadranu biti pretežno sunčano. Samo će još u Slavoniji i Dalmaciji do sredine dana biti umjerene naoblake, ponegdje može pasti malo snijega, na obali kiše. Jutro će u unutrašnjosti biti vrlo hladno s temperaturama od -10 do -3 stupnja, dok će se na obali i otocima mjeriti od -2 do 6 stupnjeva. Slične temperature nastavit će se i tijekom tjedna pa se pripremite na buđenje uz podeblje minuse.

Pročitajte više