Krmpotić zbog seks skandala traži razrješenje iz Nadzornog odbora HRT-a: "Izložen sam medijskom linču!"

Foto: Arhiva

GORAN KRMPOTIĆ od Sabora je zatražio da ga razriješi dužnosti u Nadzornom odboru HRT-a. Razrješenje je Krmpotić zatražio zbog seks skandala koji je zadnjih dana dobio veliku pozornost u hrvatskom medijskom prostoru.

"U srijedu, 17. srpnja, zaprimio sam poziv na ispitivanje u svojstvu osumnjičenika od strane Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu zbog kaznenog djela iz članka 139. stavak 2. Kaznenog zakona, odlučio sam na današnji dan uputiti u Hrvatski sabor zahtjev za razrješenje na mjesto člana u Nadzornom odboru Hrvatske radiotelevizije. Smatram da je moja dužnost u situaciji u kojoj sam se našao, iako kazneno djelo nisam počinio, maknuti se iz Nadzornog odbora HRT-a i time omogućiti njegovo daljnje normalno funkcioniranje te staviti prioritet na dokazivanje svoje nevinosti i na zaštitu sebe i svoje obitelji", poručuje Krmpotić.

Krmpotić demantira da je počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, odnosno da je pokušao ucijeniti SDP-ovog zastupnika Igora Dragovana "škakljivim" fotografijama na kojima je prikazana zaposlenica HRT-a Mirela Despot. Tvrdi da je izložen medijskom linču koji je pokrenut nakon što je Nadzorni odbor tražio smjenu Gorana Radmana, glavnog ravnatelja HRT-a.

"Posebno napominjem da nisam počinio inkriminirana mi kaznena dijela, ali podnošenje ovog zahtjeva za razrješenje smatram svojom moralnom obavezom", ističe Krmpotić.
 

Pročitajte više