Krvoproliće u Tunisu: Tijela prvih osmero Britanaca stigla kući, u petak minuta šutnje za stradale

Foto: FAH

TIJELA prvih osmero od ukupno 29 britanskih državljana ubijenih u terorističkom napadu na plaži u Tunisu zrakoplovima je prebačeno u Veliku Britaniju.

Prema pisanju britanskih medija, preminuli su Adrian Evans, Charles (Patrick) Evans, Joel Richards, Carly Lovett, Stephen Mellor, John Stollery, Denis Thwaites i Elaine Thwaites. Prije no što budu predana obiteljima, nad tijelima će biti izvršena obdukcija.

"Mi smo samo jedna mala, normalna u obitelj, no više nikada ništa kod nas neće biti normalno. Moj sin Joel, otac Pat i brat Adrian bili su naše stijene, a sada su nam svima slomljena srca. Nikada nećemo preboljeti njihov gubitak", stoji u dopisu obitelji Evans i Richards objavljenom nakon slijetanja zrakoplova koji je prevozio lijesove.

Minuta šutnje i na Wimbledonu


Britanska policija je najavila da će asistirati tuniškim kolegama u istrazi terorističkog napada. Osim 23-godišnjeg ubojice Seifeddinea Rezguija koji je ubijen tijekom napada, policija u vezu s ubojstvima dovodi još niz osoba. Više ih je uhićeno, a traga se za još najmanje dvojicom osumnjičenih. Prema riječima ministra unutarnjih poslova Mohameda Ali Larouija, tragovi na mjestu događaja potvrdili su da je po turistima na plaži u Tunisu ipak pucao samo jedan ubojica.

Diljem Velike Britanije u petak točno u podne održat će se minuta šutnje u spomen na stradale Britance, a teniski mečevi na Wimbledonu počet će sa zakašnjenjem kako bi u minuti šutnje mogli sudjelovati i igrači, gledatelji i zaposlenici.

Od ukupno 38 ubijenih osoba na plaži u Tunisu, čak njih 29 su bili Britanci.

Pročitajte više