Kujundžić: Želim poraziti Josipovića pred očima cijele hrvatske javnosti

Foto: FAH

PREDSJEDNIČKI kandidat Milan Kujundžić opovrgnuo je u srijedu da je u utorak bio u "šetnji" s aktualnim predsjednikom i protukandidatom Ivom Josipovićem u Koloni sjećanja u Vukovaru, dodavši kako ništa nije prirodnije nego civilizirani pozdrav pri susretu između dva protukandidata na predstojećim predsjedničkim izborima.

Mediji su jučer donijeli naslove o zajedničkoj "šetnji" Milana Kujundžića i Ive Josipovića u Koloni sjećanja, a slično je objavljeno i na twitteru Predsjednika na odlasku, ističe Kujundžić u priopćenju uz poruku kako to "naravno, nije bila nikakva 'šetnja'".

Jedva čekam pobjedu, želim da javnost to vidi

"Ivu Josipovića namjeravam pobijediti s podrškom svojeg hrvatskog naroda na demokratskim izborima, a ne na ulici! A ponajmanje ću bježati od njega kad ga sretnem, bilo to u prolazu ili na sučeljavanju. Zapravo, jedva čekam da se to dogodi pred očima cijele hrvatske javnosti i da mu kažem sve što ga spada", rekao je Kujundžić.

Prepričavajući sadržaj razgovora s Josipovićem, Kujundžić navodi kako je uglavnom govorio on (Kujundžić) te da je Josipoviću rekao kako mu je drago da ga vidi u Koloni sjećanja u Vukovaru, te je ponovio ono što mu je rekao kada ga je prije nekoliko dana slučajno sreo na Mirogoju.

Slučajan susret na Mirogoju

"Gospodine predsjedniče, drago mi je da vas vidim, međutim, puno bi mi draže bilo da konačno skupite hrabrosti i počnete sa mnom na demokratski način razgovarati pred hrvatskim narodom, posebno preko medija. Hrvatskom narodu je teško, ne može više gledati skrivanje iza paravana namještenih medijskih priopćenja, žele uživo vidjeti tko je tko i što tko od nas dvojice može dati za spas ovog naroda i države. Molim vas, nemojte bježati, nemojte se bojati, prestanite skrivati od svojeg naroda kad će biti datum izbora. Narod će presuditi i neka izabere boljega, rekao sam Predsjedniku na odlasku", kaže Kujundžić.


Na to je, prema njegovim riječima, Josipović odgovorio - "Hoće, hoće, bit će...", i žurno se udaljio praćen svojom svitom, kako bi sa začelja izbio na čelo kolone.

"Pokazalo se još jednom da neki, unatoč blagoglagoljivim najavama, usprkos svim teatralnim predstavama za javnost, nemaju strpljenja ponizno koračati zajedno sa svojim narodom, a kamoli skromno ostati na začelju kolone", poručuje Kujundžić.

Jedni pobjegli sa "svojom" kolonom

U vezi događaja u Vukovaru Kujundžić je ustvrdio kako su "jedni odmah pobjegli sa 'svojom' kolonom ne čekajući ni da završi izvođenje hrvatske himne pred vukovarskom bolnicom", pri čemu je ciljao na HDZ, dok su drugi, gotovo cijeli državni vrh, "opsjednuti svojom lažnom veličinom i samovažnošću, kasnije usiljenim maršom isto tako formirali kolonu unutar kolone, nestrpljivo razmičući i prestižući one koji su svečanom hodnjom došli iskazati pijetet gradu heroju".

Srećom, svi oni bili su samo kap u moru, jer baš nitko nije mogao upravljati desecima tisuća, neki kažu i čitavom stotinom tisuća hrvatskih građana, pa je Kolona sjećanja na odredište opet došla prividno kao jedna, skrivajući tragove nepomirljivih među njima, zaključio je Kujundžić.

Pročitajte više