Lalovac zbog Mamića dobio policijsku zaštitu pa najavio: Kroz 20 dana kreću uhićenja bankara

Foto: FAH

MINISTAR financija Boris Lalovac kazao je da mu je dodijeljena policijska zaštita zbog istraga u slučaju braće Mamić, piše HRT.

"Ovih zadnjih dana dobio sam zaštitu, ali nije to ništa spektakularno, ubrzo će završiti. To je vjerojatno procjena policije. Posao koji radim je zahtjevan, zamjerate se mnogim ljudima. Ne bih o imenima, bitno je reći da Ministarstvo financija ima poseban ured, koji istražuje brojne transakcije, uključujući transakcije prema inozemstvu. Pronašli su određene račune, ne jedan nego više poslovnih bankara se istražuje. Nema nedodirljivih, a ovaj posao koji radimo nije ugodan", kazao je Lalovac.

Za prijetnje Bože Prke postoje dokazi i svjedoci

Ministar financija najavio je i da će Odjel za otkrivanje poreznih prevara Ministarstva financija nastaviti s praćenjem tijeka novca, odnosno da se počinju provoditi nove istrage protiv ljudi iz gospodarskog i bankarskog sektora te da se u iduća dva tjedna očekuju nova uhićenja bankara i gospodarstvenika.

Lalovac se osvrnuo i na medijske navode o tome kako mu je u Ministarstvu financija prijetio Božo Prka.

"Ništa nisam iskonstruirao, postoje svjedoci i dokazi, češlja se imovina svih poslovnih bankara. Ako se uoči nesrazmjer imovine, zna se postupak, zakon je za sve jednak", istaknuo je.

Uskoro procesi protiv poslovnih bankara i gospodarstvenika

"Za nove slučajeve čut ćete vrlo brzo. Mene imena ne zanimaju, oni imaju OIB, a radi se o višemilijunskim iznosima", rekao je Lalovac, dodajući kako se ne radi o političkom progonu, već nastojanju da se naplati porez.

"Ured je blizu kraja procesuiranja još neki h slučajeva, veliki, višemilijunski iznosi su to... Osobe iz gospodarstva... Za 15 do 20 dana će se to pokrenuti, dokumenti su već predani DORH-u", kazao je, zaključujući kako "u Hrvatskoj svi moraju biti jednaki i plaćati poreze".

"Ako građevinari koje vidim kada prolazim ulicom, a rade na plus 40, plaćaju poreze, onda to mogu i moraju svi", istaknuo je.
 

Pročitajte više