Latin večeras ponovno na HTV-u: Činjenica da radim emisiju znak je da su promjene na pomolu

DENIS LATIN, ponovno se večeras u 21.15 sati na prvom programu HTV-a vraća na male ekrane, no ne kao voditelj Latinice već kao urednik posebnog projekta u povodu 56. godišnjice Hrvatske televizije i 86. godišnjice Hrvatskog radija.

Od početka do danas

Riječ je o 50-minutnoj emisiji "Hvala na pažnji" u kojoj se gledatelji i slušatelji prisjećaju emisija, ljudi i događaja, koji su im se urezali u trajno sjećanje. Televizijske i radijske zvijezde obnavljaju uspomene na emisije koje su obilježile njihove karijere.

Emisija će obuhvatiti  početak emitiranja Radija Zagreb davne 1926. godine, te emitiranja programa Televizije Zagreb 1956. godine. O produkciji Televizije Zagreb od 1956. do 1990. godine govorit će i neki autori iz tog vremena.

Latin: Emisija će pokazati što je bila HTV i što je trebala biti 

Razdoblje od 1990. do 2000. godine bit će posebno obrađeno kao i uloga HTV-a u Domovinskom ratu te doprinos Prisavlja višestranačju. Zadnji dio emisije bavit će se posljednjih deset godina HTV-a koje je obilježeno pojavom konkurencije na državnoj razini, ali i procesom pristupanja Hrvatske Europskoj uniji.

"Nakon godine i četiri mjeseca ovo je moj prvi uradak na HTV-u. Emisiju je zajedno sa mnom radio dio tima Latinice. Večerašnja emisija pokazuje što je sve HTV bio i što bi trebao biti. Činjenica da radim tu emisiju znak je da su promjene na pomolu", rekao je kratko Latin za Index.

Pročitajte više