Lažna dojava o bombi unutar pogona Riz Odašiljači: Ovo je sada psihološki rat!



OKO DEVET sati nepoznati muški glas putem telefona obavijestio je centralu tvornice RIZ Odašiljača kako se u unutar pogona nalazi podmetnuta bomba. Policija je odmah intervenirala, a nakon pretrage sa psima utvrđeno je kako je dojava o bombi bila lažna.

Sindikati koji djeluju u RIZ-u uvjereni su kako je riječ o psihološkom ratu protiv radnika, te prije svega o poruci koja je upućena novoj upravi koja je od jučer krenula s radom.

"Sigurno je da to ima veze. odnosno određene interesne skupine i dalje ne odustaju od RIZ-a pa i na ovaj način", naglasila je glavna sindikalna povjerenica Sindikat metalaca Hrvatske – Industrijski sindikat (SMH-IS-) Marina Glokević.  Sindikalna povjerenica naglašava kako je od jučer sve krenulo "na dobro" po RIZ, maknuta je štetna Uprave tvrtke, došla je nova Uprava, vraćeni su i neki radnici koji su bili suspendirani te tijela predstavnika radnika koja su legitimna. 

Od jučer napokon u krugu pogona nema naoružanih zaštitara i to nakon što je pogone napustila stara Uprava na čelu s Kamilom Vranom.  Podsjetimo kako je nova Uprava na čelu sa Željkom Marićem prosvjedovala jučer ispred kruga tvornice, da bi im naposljetku bio dozvoljen ulazak.

"Sada je najbitnije da RIZ Odašiljači nastave s radom. Ovakve dojave mogu ugroziti isporuku robe, a to je valjda nekome bio i cilj", zaključila je na kraju Glokević. 

Pročitajte više