Lekaj optužen da je za 10 tisuća kuna naručio napad na Žuvele: "Nemoj imati milosti, nabij ih dobro!

Ilustracija: Google street view

ZBOG napada na restoran Marinero i voditelja Franu Žuvelu prošlog mjeseca u Hvaru, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv Marijana Lekaja, vlasnika pekarnica i još petorice na čelu sa Antom Markulinom, koji je nedavno išetao na slobodu iz pritvora nakon što je položena jamčevina od 250 tisuća kuna.

Za 10 tisuća kuna udaraj bez milosti!

Lekaj se tereti za poticanje, a ostali na pokušaj teškog ozlijeđivanja. Državno odvjetništvo navodi kako je Marijan Lekaj 15. lipnja mobitelom poslao Markulinu sljedeću poruku: "Platio sam ti 10 tisuća kuna, nemoj imati milosti, nabij ih dobro i doći ćeš navečer u 10 uri, tada su oni tamo", misleći na napadnutog Žuvelu i članove njegove obitelji s kojima se prethodno sukobio oko prilaznog puta i gajbi.

Tjedan velike napetosti

Markulin je okupio ostatak družine te su 16. lipnja oko 22 sata upali u restoran i napali Žuvelu. Izudarali su ga šakama i nogama po glavi i gađali pivskim kriglama te pobjegli. Ubrzo se Hvar digao na noge, na rivi su pronašli Toma Lekaja i napali ga. Policija ga je morala braniti pucnjevima iz vatrenog oružja, dok je nešto kasnije pred postajom aktiviran i suzavac. Iduće jutro na Hvar je stigla interventna policija kao pojačanje osmorici službenika PP Hvar. Napetosti u Hvaru su bile vidljive cijeli taj tjedan. Vlastitim tijelima pobunjeni Hvarani spriječili su Lekaja da otvorio prodajna mjesta.

 

Pročitajte više