Lesar smijenio predsjednika Laburista u Splitu jer nisu htjeli Matijaševića za gradonačelničkog kandidata

Foto: Davor Pongračić / Cropix

DRAGUTIN LESAR suspendirao je Borisa Strujića s dužnosti predsjednika Laburista u Splitu. Formalni razlog za suspenziju je prekasno obavještavanje članstva o izvanrednoj skupštini splitske podružnice, no kako Index doznaje pravi je razlog posve druge naravi.

Čitatelji Indexa svakako će se sjetiti da smo još ljetos pisali o tome kako Lesar pregovara s čelnikom HUS-a Ozrenom Matijaševićem da se prihvati kandidature za gradonačelnika Splita. Lesar je poslije objavljivanja teksta sve kategorički zanijekao, a novinaru kazao: "Vi ste napisali onu pizdariju."

Matijašević Lesaru prvo bio novinarski spin, a onda postao kandidat?!

Pizdarija ili ne, premda je Lesar svoje kolege u Splitu uvjeravao kako se radi tek o novinarskom "spinu", svega koji mjesec kasnije ispostavilo se da je Matijašević zaista njegov kandidat. Od Splićana se zatražilo da ga podrže i tu je došlo do problema. Laburisti u Splitu odlučili su, naime, da ne žele da ih Matijašević vodi na lokalnim izborima 2013. godine. Čini se da je to bio preveliki udarac za Lesarovu taštinu.

Strujića je maknuo pod optužbom da je prekasno obavijestio o skupštini na kojoj se trebao birati tajnik podružnice u Splitu. Malo tko to drži pravim razlogom. Prije će biti da Lesar nije mogao progutati da Splićani žele da njihov kandidat za gradonačelnika bude Boris Strujić. S obzirom da nisu mogli naći neko zvučnije ime, splitskim Laburistima se takva odluka činila politički ispravna. Kako smo već pisali, bivši intendant splitskog HNK Milan Štrljić odbio je ukazano povjerenje.  

Hoće li Lesar raspustiti splitsku podružnicu?

Lesar možda bude imao problem jer odbijenica za Matijaševića nije bila odluka tek Borisa Strujića već legalnog stranačkog tijela. Što će sada? Raspustiti cijeli ogranak manje od pola godine uoči izbora? I nije neka reklama.

Strujić Indexu o ovom slučaju nije htio kazati ni riječi. Suspendiran je pa drži da u ovakvoj situaciji ne može ništa komentirati. Lesara nismo zvali jer nema smisla. Zadnji put je tvrdio da je priča s Matijašević pizdarija, što bi tek bilo da smo ga pitali zbog čega ga je onda ipak htio isforsirati kao gradonačelničkog kandidata.  

 

Pročitajte više