Linić: Živimo u društvu gdje svatko pokušava galamom zaustaviti promjene!

Foto: Srđan Vrančić/Cropix

MINISTAR financija Slavko Linić osvrnuo se na kritike o Zakonu o strateškim investicijama. "Tim se zakonom ne rasprodaju javna dobra, već se stranim investitorima olakšava pokretanje posla u Hrvatskoj", objašnjava Linić.

"Mi živimo u društvu gdje svatko pokušava galamiti, svatko pokušava zaustaviti bilo kakve promjene. Vrlo jasno i nedvosmisleno: nitko ništa neće rasprodavati u ovoj Hrvatskoj. Onog trenutka kad Vlada dovrši proces, donesemo Zakon, počnemo raditi, onda ćemo vidjeti što to mi prodajemo ili rasprodajemo", rekao je Linić.

Linić odbacio nagađanja o smjeni Antona Kovačeva

Slavko Linić stao je u obranu HBOR-a Antona Kovačeva u slučaju spornog kredita Digitelu.

"Nadzorni odbor HBOR-a nema primjedbi na rad predsjednika Uprave", poručio je ministar Linić i odbacio nagađanja o smjeni Antona Kovačeva zbog nedovoljno osiguranog kredita Digitela. Linić je rekao da, iako kredite odobrava Uprava, nije jedina za njih odgovorna jer o njima raspravlja i Nadzorni odbor.


Kovačev je priznao da je u slučaju Digitela bila riječ o lošem kreditu, no u ukupnom plasmana takvih je, kaže, manje od 5 posto. "Nađite mi banku koja ima tako malo nenaplativih kredita", poručio je Kovačev kritičarima.

Inače, recimo kako je prema podacima prosjek nenaplativih kredita 25 posto, odnosno ne može se naplatiti svaki četvrti kredit.
 

Pročitajte više