Linić na Bregani skinuo table "Carinska uprava", a onda je uslijedio vatromet!

Foto: Petar Glebov/Pixsell

MINISTAR financija Slavko Linić nije na Trgu bana Jelačića na središnjoj svečanosti. On je otišao na granični prijelaz Bregana gdje će skinuti ploču s natpisom Carina, a svečanost će se održati i na graničnom prijelazu Bajakovo.

Povodom pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, na graničnom graničnom prijelazu Bregana u 23 sata počelo je prigodno druženje uz orkestar Nacionalne porezne i carinske administracije Mađarske.



10 minuta do ponoći bilo je propušteno i zadnje vozilo iż Slovenije u Hrvatskoj, a točno u ponoć, ministar financija Slavko Linić skinuo je ploču Carinska uprava Republike Hrvatske. Službenici Carinske uprave i Granične policije podigli su zastavu Hrvatske i Europske unije, a potom je slijedilo i propuštanje prvog vozila koje ulazi u Hrvatsku te prigodni vatromet.

Svečanost je organizirana i na graničnom prijelazu Bajakovo, gdje je glavni ravnatelj policije Vlado Dominić 15 sekundi iza ponoći otkrio ploču Europske unije, a uslijedilo je podizanje stijega Europske unije te paljenje propisanih znakova i signalizacije na graničnom prijelazu za označavanje posebnih traka.

15 minuta iza ponoći bilo je propušteno prvo vozilo u Hrvatsku, novu, 28. članicu Europske unije.

Pročitajte više