Linić pomogao i Kerumu: Nakon predstečajne kupio novi Mercedes i parkirao ga nasred Rive

Foto: Index

U SPLITU se ništa nije promijenilo. Željko Kerum kao i da je dalje gradonačelnik. Policija i dalje svraća u Banovinu kao i za njegova mandata, a Kerum i njegova draga nisu promijenili navike ni što se parkiranja na Rivi tiče. Svoju novonabavljenu luksuznu limuzinu od 100 tisuća eura parkiraju na uobičajenom mjestu, na kojem je inače zabranjeno parkirati. 

Pauka, po običaju, nema, kao što ga nije bilo ni za vrijeme Kerumove vladavine Splitom tako da se limuzina i dalje ostavlja na mjestu najbližem kavani Ćakula. Do obiteljskog lokala ne preostane tako više od sto koraka. Bliže jednostavno ne može.

Novi Mercedes za 100 tisuća eura, a dužan više od dvije milijarde kuna? 

Nabavka nove drumske krstarice uz dug veći od dvije milijarde kuna u Splitu nije prošao nezapaženo. Keruma, evidentno, nije briga ni za sve one firme kojima je ostao dužan, a ni za radnike Marjana kojima mjesecima nije isplatio plaću.

Neki dan je progurao predstečajnu nagodbu za Kerum d.o.o. koristeći sve blagodati spornog zakona po kojem mu je dugovanje od 570 milijuna kuna ulaskom mnogobrojne obitelji i njihovih potraživanja naraslo na nevjerojatnih milijardu i 700 milijuna kuna.

Kerumu nikad bolje: Traže ga i HDZ i SDP

Premda ga nema ni za vidjeti, ni čuti, Kerumu posljednjih mjeseci u politici ide bolje nego ikad. Bez njega u Županiji ne može HDZ, a u Gradu Splitu SDP.

Voljen i tražen sa svih strana, ovih je dana u Županijskim cestama na šefovskom mjestu skrasio svog vjernog zamjenika Juru Šundova, koji je, kako se nedavno otkrilo, povrh gradonačelničke plaće naplatio još 300 tisuća kuna kao predsjednik skupštine nekoliko gradskih komunalnih tvrtki, a što se, inače, ne bi smjelo po Zakonu o sprječavanju sukoba interesa.

 

 

Pročitajte više