Lista "ZA GRAD" poziva građane na radionice za kreiranje vizije Zagreba

Foto: Admir Buljbašić (Cropix)

STRANKA ZA GRAD organizira seriju tematskih radionica za kreiranje vizije Zagreba. Održavat će se petkom od 14 sati na adresi Ribnjak 3. Prva je na redu radionica na temu 'Poduzetništvo i gospodarski razvoj'. Zagrepčani se pozivaju na tematske radionice koje počinju danas u prostorijama stranke ZA GRAD.

"Želimo povezati građane, stručnjake, predstavnike civilnog društva, znači različite dionike, kojih se tiču teme koje ćemo obrađivati, kako bi zajedno stvorili viziju grada u kakvom svi želimo živjeti", poručila je Iva Kvakić iz stranke ZA GRAD.
 
Za tjedan dana se održava radionica na temu 'Energetski razvoj i održiva gradnja', a prvog petka u svibnju 'Prometni razvoj'.
 
"Na prvoj radionici će se raspravljati o viziji grada u smislu poduzetništva, zapošljavanja mladih i marginaliziranih skupina, koje su to strategije poput 'Poduzetničkih inkubatora', poticaja za mlade za zapošljavanje, poput korištenja napuštenih prostora, što smo isto nedavno imali akciju. Dakle, zajedno pokušati naći neku viziju na koji način bi grad bi trebao utjecati na razvoj poduzetništva, posebnog malog poduzetništva i obrta", kaže Kvakić.
 
Radionice će voditi domaći stručnjaci, koji će pokušati odgovoriti na sva pitanja građana.
 

Pročitajte više