Ljubo Ćesić Rojs želi u Kninu podići spomenik višestrukom ubojici Koradeu

Screenshot: Youtube

LJUBO ĆESIĆ ROJS je večerašnje javljanje u emisiju "Bujica" iskoristio kako bi zatražio da se u Kninu podigne spomenik generalu Ivanu Koradeu, koji je višestruki ubojica. U razgovoru s Velimirom Bujancem, Rojs je Koradea nekoliko puta nazvao "legendarnim generalom".

Podsjetimo, višestruki poludjeli ubojica Ivan Korade, 2008. ubio je pet ljudi, a onda i sebe. Bivši general Hrvatske vojske je u noći s 26. na 27. ožujka u Zagorju ubio bivšeg suborca i prijatelja Davora Petriša, hicima iz pištolja usmrtio 16-godišnjeg Gorana Hudića, njegovu baku 62-godišnju Ceciliju Hudić te 64-godišnjeg Franju Kosa.

U divljanju ubio i policajca

Zločini su otkriveni 27. ožujka rano ujutro kada je Korade već bio u bijegu. Potraga i potjera za njim je trajala osam dana, a završena je nakon što je policija otkrila vikendicu u kojoj se skrivao.

Korade je u puškaranju teško ranio policajca Marija Kusanića, koji je kasnije umro, a onda je i sebi presudio. U vikendici su pored mrtvog Koradea pronađeni pištolj, tri ručne bombe, puška, nešto hrane i vina.

Pročitajte više