Lovrić Merzel pod istragom zbog prodaje Cesta Sisak tajkunu Žužiću?

Foto: Hina

MARINA LOVRIĆ MERZEL pod istragom je zbog prodaje firme Ceste Sisak velikogoričkom tajkunu Željku Žužiću, kao i zbog kupnje zgrade za Hitnu medicinsku pomoć u centru Siska, neslužbeno doznaje Nova TV.

Ceste Sisak privatizirane su krajem 2011. godine, a od samog početka sumnjalo se na malverzacije. Žužić je Ceste Sisak kupio preko firme IGM Turopolje, osnovane upravo za tu priliku. Transakcija je vrijedila oko 20 milijuna kuna, a novac je Žužić namaknuo kreditom od Hypo banke.

Da se radi o krajnje sumnjivom potezu, pokazuje podatak da je u 2012. godini županija kojoj je na čelu Lovrić Merzel omogućila Cestama Sisak poslove u vrijednosti od 44,2 milijuna kuna. Također, sumnja se da je firma prodana ispod cijene, s obzirom da je u njenom sastavu šljunčara čija se vrijednost procjenjuje na oko 100 milijuna kuna.

Podsjećamo, Žužić je krajem prosinca 2013. godine priveden zbog optužbi za gospodarski kriminal u razdoblju od 2007. do 2011. godine. U iznošenju obrane tvrdio je da nije kriv. Određen mu je istražni zatvor.

Nova zgrada Hitne pomoći u Sisku, što je druga stavka zbog koje se navodno istražuje Lovrić Merzel, otvorena je u srpnju prošle godine. Otvorio ju je SDP-ov ministar zdravlja Rajko Ostojić. Prema službenim podacima, županiju su kupnja i uređenje nove zgrade Hitne pomoći koštali oko 10 milijuna kuna.

Lovrić Merzel vjeruje da neće proći kao Šegon: "SDP me podržava, nisam naštetila ugledu stranke"


Lovrić Merzel uvjerena je da je neće snaći ista sudbina kao Branka Šegona, Linićevog pomoćnika koji je odletio iz Vlade po nalogu premijera Zorana Milanovića. Izjavila je to Lovrić Merzel u razgovoru za RTL.

"Ja nisam ničim naštetila ugledu svoje stranke. Imam sve argumente, klevete ne mogu biti razlog nanošenja političke štete SDP-u", kaže Lovrić Merzel. Uvjerena je da ima povjerenje Milanovića i članova SDP-a.

"Sigurna sam da za sve što radim imam podršku stranke i premijera, kao i građana. Sve radim po zakonu", kaže Lovrić Merzel, koja medije optužuje za stvaranje psihoze. Ponovila je da joj podmeću iz redova HDZ-a, te poručila da će "pravda stići gubitnike koji se služe ovakvim metodama".

Iz DORH-a je, kako kaže, i dalje nitko nije kontaktirao. "Ja sam danas normalno došla na posao, bila sam na poslu cijeli dan, nitko me nije zvao", kaže Lovrić Merzel.

Napada Jovev i Stankovića

Medijski prostor još jednom je Lovrić Merzel iskoristila za napad na zviždačicu Jasminu Jovev i HRT-ovog novinara Aleksandra Stankovića. Za Jovev je ponovila da je aktivistica HDZ-a koja je za vođenje njihove kampanje dobila 17 tisuća kuna.

"Zašto je Stanković u svojoj emisiji namjerno propustio reći da je Jovev vodila kampanju HDZ-a? Da li je to osveta? I suprug gospođe Jovev radi na HTV-u", kazala je Lovrić Merzel, prije nego ju je novinar RTL-a prekinuo uz objašnjenje da ne želi raspravljati o konkurentskoj televiziji.

"Načelnik Općine Lipovljani nije izjavio da nije bilo domjenka"

Osvrnula se i na najnovije dokaze protiv nje, koje je objavio Index, a koji se odnose na 15.000 kuna troškova za organizaciju domjenka u Općini Lipovljani. Načelnik te Mario Ribar potvrdio nam je da se predmetni domjenak, koji je plaćen županijskim novcem, nije održao.

"Načelnik Općine me nazvao i rekao da to nije izjavio, da će sve demantirati", kaže Lovrić Merzel, koja tvrdi da ju politički protivnici napadaju već osam godina i nikad joj nisu uspjeli dokazati koruptivne radnje.

Pročitajte više