Autističnog dječaka još traže u Njemačkoj. "Šetao je kvartom, a onda otrčao u šumu"

Foto: Policija Rotenburg

Nastavlja se potraga za 6-godišnjim dječakom Arianom Arnoldom koji je iz njemačkog gradića Bremervörde nestao u ponedjeljak. U potragu za dječakom s autizmom iz Donje Saske uključeno je 200 vojnika, brojni volonteri, psi tragači i dronovi, no potraga za Arianom je zasad bezuspješna.

Prema pisanju njemačkog Bilda, Arianovi roditelji su tri minute nakon što je dječak nestao obavijestili policiju o tome. Glasnogovornik policije Rotenburga rekao je jučer da potraga dosad nije bila uspješna, no da se nastavlja s pojačanim snagama. S obzirom na to da dječak ima autizam, ne reagira na razgovor. 

Bild piše da je sve manja vjerojatnost da će dječak biti pronađen živ.

Tijekom bezuspješne potrage volonteri puštali dječje pjesme i koristili "skybeamere"

"Krećemo od nule te ćemo potragu ponovno koncentrirati na lokalno područje. Potraga će započeti u domu roditelja", rekao je glasnogovornik policije, piše Bild. 

Više stotina volontera jučer je tražilo 6-godišnjaka, uključujući i oko 300 volontera iz Bundeswehra. Nedavno su volonteri tijekom noćne potrage za Arianom puštali dječje pjesme i koristili tzv. "skybeamere". Radi se o farovima koji projiciraju snop svjetlosti u nebo, rekli su u policiji. Službenici su htjeli svjetlom potaknuti dječaka da dođe do lokacije gdje su se oni tada nalazili.

U četvrtak su hitne službe ponovno pretražile četvrt Elm u kojoj živi dječak. "Sve šupe i garaže treba otvoriti i provjeriti", rekao je glasnogovornik vatrogasne službe. To se odnosi i na kante za smeće pa je odvoz smeća jučer u Elmu otkazan. Također, hitne službe navode da će biti potrebno otvoriti i šahtove, piše njemački Welt.

Otisci stopala kao trag

Otisci stopala su jedini mogući trag do djeteta.

"Tijekom jučerašnje večeri pronašli smo otiske stopala koji bi mogli pripadati Arianu. Otisci nam daju uvid u to kuda je Arian možda išao. Psi su osjetili miris", rekao je glasnogovornik policije u četvrtak ujutro.

“Teško je preživjeti u šumi na minus dva stupnja", rekao je jedan od volontera iz potrage za dječakom. Spasioci su podijelili veliko područje potrage u Donjoj Saskoj na nekoliko operativnih dijelova. Posebno su zabrinuti zbog sve većeg mraka i otežane vidljivosti zbog izmaglice i magle.

S obzirom na to da je dječak volio vodu, policija smatra da je moguće da je hodao uz rijeku Ostu. U blizini rijeke nalazi se i ribnjak koji su ronioci ujutro pretraživali, ali nisu pronašli ništa.

Dječak trčeći otišao u šumu

Snimke s privatne nadzorne kamere stambenog bloka u kojem dječak živi potvrdile su informacije njegovih roditelja, priopćila je policija.

U trenutku nestanka je Arian šetao naseljem Elm, što potvrđuje tvrdnju roditelja da se dječaku gubi svaki trag nakon što je u ponedjeljak otišao od kuće.

Na jednoj snimci vidi se da Arian sa sobom nosi štap kojim je mahao i igrao se njime na ulici. Potom je vrlo brzo krenuo prema šumi, gotovo trčeći, rekao je glasnogovornik policije, piše Welt.

Pročitajte više