Lovrić Merzel se brani napadom: Iza svega stoji HDZ, a Stanković na mom imenu pokušava spasiti karijeru!

Foto: Nikola Čutuk/Pixsell

JASMINA JOVEV, koja je obnašala dužnost predstojnice kabineta sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel u emisiji Nedjeljom u dva iznijela je teške optužbe na račun svoje nadređene. Tvrdi da je Merzel trošila novce županije za obiteljske i stranačke potrebe, a navela je i primjere.

> SDP-ova županica i Linićeva prijateljica pokrala je građane lažiranjem računa!

"Riječ je o obiteljskoj proslavi županice. Dobivam naredbu da se to napravi da je recimo, bio domjenak za branitelje, povodom Dana branitelja i da ćemo to platiti sa stavke za Dan branitelja. Ne moram uopće govoriti da te godine nije bilo nikakvog domjenka za Dan branitelja".

Jovev je rekla kako nakon svega očekuje napade. Samo par sati kasnije, to se i dogodilo. Na izvanredno sazvanoj press konferenciji Merzel se brani - napadima na Jovev, Stankovića i HDZ.

"Na mom imenu Stanković spašava karijeru"

"Ovo što se dogodilo na HTV-u je nečuveno", rekla je Lovrić Merzel na konferenciji za novinare koja je započela u 17:30 sati. "Iza ovoga stoji HDZ koji se ne može pomiriti s porazom", kaže Lovrić Merzel, koja ponavlja da je Jovev radila za HDZ, te da je sama otišla na bolovanje.


Županica sisačko-moslavačka tvrdi da je izložena medijskom linču bez presedana. Svi podaci se, kako kaže, mogu provjeriti. "Ne mogu se oteti dojmu da se radi o osobnom obračunu. Stankovića sam tužila, a Jovev je dobila otkaz. Zašto je nije pitao je li radila za HDZ? Stanković pokušava na mom imenu podići gledanost i spasiti karijeru", kaže Lovrić Merzel koja tvrdi da je se napada bez dokaza.

Tužit će Stankovića i Jovev

"Jovev je tražila da iskoristi drugi dio porodiljnog i to joj je odobreno. Za to vrijeme radila je na kampanji HDZ-ovca Ive Žinića, mog protukandidata za župana", kaže Lovrić Merzel. Tvrdi da je to pravi razlog zbog kojeg je Jovev dobila otkaz.

"Sve je to primitivno i jadno. Ovo je dno dna! Ona kaže da je odnijela dokumente u Uskok. Ali do sada ne postoji postupak, niti ijedna prijava. Nitko me nikada nije zvao. Ova organizirana kleveta neće me zaustaviti da radim svoj posao", kaže Lovrić Merzel, koja je najavila da će protiv Stankovića i Jovev podići tužbu.

Udarila po Jovev i Stankoviću

Županica Lovrić Merzel javila se Media servisu i odgovorila na optužbe:

"To je politički obračun sa mnom jer gospodin Stanković kojeg sam tužila zbog istupa u 'Nedjeljom u dva' je na sudu sa mnom. Koristi HTV za osobne obračune, a on zna i gospođa, to nisu rekli, da je ona na porodiljnom dopustu bila šefica kampanje mog protukandidata HDZ-a", kazala je Lovrić Merzel.

Podsjećamo, nastup županice Lovrić Merzel u Stankovićevoj emisiji je, podsjećamo, obilježio skandal u kojem je glavnu ulogu odigrao njen suprug Mladen Merzel.


Merzel je bio iznerviran pitanjima koja je Stanković postavljao njegovoj supruzi, te je nakon emisije verbalno napao HRT-ovog novinara i voditelja. Lovrić Merzel supruga je tada, kako je kasnije ispričao Stanković, smirivala.

HSS Sisačko-moslavačke županije poziva da se istraži županica Merzel

HSS Sisačko-moslavačke županije pozvao je danas Uskok i Državno odvjetništvo da istraže na koji način Marina Lovrić Merzel upravlja Sisačko-moslavačkom županijom i troši novac poreznih obveznika.

"Premda smo učestalo javno upozoravali na sumnjive poslove županice Sisačko-moslavačke županije Marine Lovrić Merzel, a vezano uz to kontaktirali smo i nadležna tijela, do danas ništa nije poduzeto premda je i Državna revizija utvrdila mnogobrojne nepravilnosti u poslovanju Sisačko-moslavačke županije", navodi u priopćenju predsjednica županijskog HSS-a Marijana Petir.

Dodaje da je Marina Lovrić Merzel postala javnosti poznata kao "najrastrošnija županica najsiromašnije županije", ali da i unatoč tome, nadležna tijela nisu poduzela ništa.

"Visko državni dužnosnici svaki put kada je 'voda došla do grla' spašavali su posrnulu županicu od kaznenog progona. Jesu li Marina Lovrić Merzel i oni koji je štite doista jači od Uskoka i Državnog odvjeztništva i od same pravne države? Današnji nastup Jasmine Jovev, bivše predsojnice kabineta županice Marine Lovrić Merzel u emisiji Nedjeljom u 2 i njen iskaz o Marini Lovrić Merzel potvrda su da smo bili u pravu kada smo upozoravali na protuzakonito postupanje u upravljanju županijom", ističe Petir.

"Pozivamo USKOK i Državno odvjetništvo da ovaj put ne pokleknu pod pristiskom političkih moćnika i da istraže na koji način Marina Lovrić Merzel upravlja Sisačko-moslavačkom županijom te je li njena imovina u srazmjeru s plaćom koju ima", navodi u priopćenju.

Pročitajte više