Luka Modrić zbog Mamića ispitan u Uskoku

Foto: FAH

ČIM JE u nedjelju iz Madrida sletio u Zagreb, Luku Modrića dočekao je poziv da se javi u Uskok. Istražitelje je zanimalo što im najveća zvijezda hrvatskog nogometa ima za reći o svojim vezama sa Zdravkom Mamićem i njegovim bratom Zoranom.

Modrić koji je u Zagreb došao na okupljanje nogometne reprezentacije uoči kvalifikacijskih utakmica protiv Azerbajdžana i Norveške je, prema neslužbenim informacijama, već u nedjelju navečer saslušan u prostorijama Uskoka. Što je točno Modrić rekao istražiteljima za sada nije poznato, ali jasno je da bi se njegov iskaz mogao pokazati ključnim u procesu protiv braće Mamić.

Naime, kada je Uskok početkom srpnja donio rješenje o provođenju istrage protiv Zdravka i Zorana Mamića, Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara, u njemu je stajalo da se Mamići sumnjiče za izvlačenje novca iz Dinama preko dvojice neimenovanih nogometaša. Ubrzo se doznalo da se radi o Modriću i Dejanu Lovrenu.

Sumnjaju da je Mamić preko Modrića iz Dinama izvukao 52 milijuna kuna

Uskok sumnja da se novac iz Dinama izvlačio uz pomoć tzv. "Anex ugovora o profesionalnom igranju". Takvim antidatiranim ugovorima Dinamo se, prema sumnjama Uskoka, obećavao davno transferiranim nogometašima isplatiti 50 posto od budućeg transfera. Predmetni aneksi potpisivani su iako su igrači na odlasku iz Dinama potpisali dokumente u kojima je stajalo da nikakvih dodatnih potraživanja prema Dinamu nemaju, tvrdi Uskok.

Na konkretnom slučaju Luke Modrića, Uskok sumnja da je Dinamo zahvaljujući Mamićima na njegov račun u periodu od rujna 2009. do listopada 2011. godine isplatio 81,1 milijuna kuna. Kada se od toga odbije 14,2 milijuna kuna poreza, ostaje cifra od 66,9 milijuna kuna koja je navodno sjela na Modrićev račun u Hypo Alpe Adria banci.

Uskok sumnjiči Mamića da je zatim od Modrića zatražio da na njegov račun proslijedi 52 milijuna kuna. U Uskokovom rješenju o pokretanju istrage protiv braće Mamić nema objašnjenja što je bilo s preostalih 15 milijuna kuna, pa je i to vjerojatno jedno od pitanja koje su istražitelji postavili zvijezdi Reala iz Madrida.

Pročitajte više