Madisonov klijent za 905 milijuna kuna kupio Croatia osiguranje

Foto: Arhiva

VLADA Zorana Milanovića odlučila je prodati 39,6 posto dionica Croatia osiguranja Adris grupi. Domaći investitor imao je bolju ponudu od poljskog PZU-a.

Adris je ponudio 970,45 eura po dionici za 39,6 posto dionica. Poljaci su, s druge strane, za 43,05 posto dionica ponudili 800 eura po dionici. Ponuda Adris grupe je 21 posto veća.

Linić: Nismo prodali CO, dobili smo partnera

Vlada će za djelomičnu privatizaciju Croatia osiguranja tako dobiti 905 milijuna kuna. Dodatnih 110 milijuna eura Adris će uložiti u dokapitalizaciju Croatia osiguranja.

Nakon dokapitalizacije Adris će imati 60 posto dionica Croatia osiguranja. Država će ostati vlasnik 28,6 posto dionica.

"Odabrana je bolja ponuda, riječ je o obliku partnerstva u kojem država ostaje djelomičan vlasnik i nakon dokapitalizacije firme", rekao je Milanović. "Nismo prodali Croatia osiguranje nego smo dobili dobrog partnera i dodatni kapital za širenje u regiji", dodao je Linić.

Adris grupa inače je klijent PR agencije Madison Consulting, u kojoj je kao direktorica zaposlena Zinka Bardić, posebna savjetnica za medije premijera Milanovića.

Vlahović: Adris Grupa se potvrdila kao vjerodostojan investitor

Adris Grupa još se jednom potvrdila kao vjerodostojan nacionalni investitor, izjavio je predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahovića u povodu današnje odluke Vlade o prihvaćanju Adrisove ponude za kupnju Croatia osiguranja.

"Adris Grupa još se jednom potvrdila kao vjerodostojan nacionalni investitor. Učinili smo sve što smo mogli da Croatia osiguranje ostane hrvatska tvrtka. Predstoji nam ozbiljan posao razvoja tvrtke kako bi Croatia osiguranje postalo regionalni lider. Sigurni smo da će to biti korisno i za Adris i za hrvatsko gospodarstvo", izjava je Ante Vlahovića na Hinin upit za komentar današnje odluke Vlade.

Pročitajte više