Maestro Jusić objasnio kako je Vlahušić od raspjevanog napravio Mali rasplakani Dubrovnik

Foto:FaH

DUBROVAČKI skladatelj  Đelo Jusić izjavio je u subotu u Dubrovniku da su pod vodstvom bivšeg gradonačelnika i aktualnog gradonačelničkog kandidata, HNS-ovog Andra Vlahušića, svima u kulturi bila ''zatvorena vrata'', no da je prije nekoliko godina ugašeni dječji zbor Mali raspjevani Dubrovnik, i on kao njegov voditelj - bili najveće Vlahušićeve kolateralne žrtve.

Tradicija duga 50 godina

Jusić je na konferenciji za novinare u prostorijama dubrovačkog HDZ-a, prozvao Vlahušića za samovoljno gašenje zbora Mali raspjevani Dubrovnik 2012. godine, i to točno na dan 50. obljetnice toga uglednoga i popularnog dječjeg zbora.

''Tradicionalno je bio koncert Malog raspjevanog Dubrovnika uoči Dubrovačkih ljetnih igara. Kada je bilo 50 godina Malog raspjevanog Dubrovnika, koje je tradicionalno pozdravljao svaki dubrovački gradonačelnik, dobio sam vijest da više nema tog zbora. Kroz njega je u ovih 50 godina prošlo na tisuće djece, a Vlahušić je tada samovoljno odlučio da zbora više neće biti. Koncert za tu obljetnicu je ipak održan jer sam ja pošao na banku i uzeo zajam kako bi pokrio sve troškove'', rekao je Jusić, inače član stranke Dubrovački demokratski sabor (DDS), na čijem je čelu Pero Vićan.

Treba se riješiti otrova

Na konferenciji za novinare nazočni su bili i HDZ-ov gradonačelnički kandidat Mate Frankovića i kandidati za njegove zamjenike Sanja Putica i Blaž Pezo.


''Ovdje nije važan ni HDZ ni DDS, nego da smo mi građani Grada, i važno je da se riješimo otrova'', rekao je Jusić, koji je, uz ostalo, izrekao i nekoliko neprimjerenih izraza na Vlahušićev račun. Mato Franković najavio je dao će, bude li izabran za dubrovačkog gradonačelnika, vratiti Mali raspjevani Dubrovnik već do ljeta.

''Ni u ratu Mali raspjevani Dubrovnik nije stao s radom, a sada više ne postoji. Mi smo već razgovarali o modelima nastavka rada i već do ljeta ćemo imati ponovno Mali raspjevani Dubrovnik, koji je jednaki brend kao i Dubrovačke ljetne igre'', naglasio je Franković.

Jusić je, na novinarski upit, odbacio povezanost između današnje konferencije za novinare i skorog Predsjedništva DDS-a, na kojem bi se trebala donijeti odluka o tome hoće li DDS u drugom krugu izbora, nakon što su isključili svaku mogućnost suradnje s Vlahušićem, dati potporu HDZ-ovom kandidatu Frankoviću.

Drugi krug prijevremenih izbora za dubrovačkog gradonačelnika održat će se u nedjelju, 22. ožujka, a kandidati su HDZ-ov Mato Franković i HNS-ov Andro Vlahušić.

Pročitajte više