Maloljetnici opljačkali staricu u Vukovaru: Dok je šetala ulicom 13-godišnjak joj strgnuo lančiće s vrata!

JUČER su oko 13 sati u ulici Vijenac Ruđera Boškovića u Vukovaru dvojica maloljetnika opljačkali staricu. Kako su izvijestili iz PU vukovarsko-srijemske, za vrijeme dok je hodala ulicom 77-godišnjoj Vukovarki prišla su dvojica mlađih nepoznatih mladića i jedan joj je s vrata strgnuo tri zlatna lančića s privjescima. Pritom su joj nanesene i lakše ozlijede.

Policija navodi kako je brzom intervencijom policijskih službenika Policijske postaje Vukovar i blokadom šireg područja mjesta drske krađe, na području Vukovara, na Trpinjskoj cesti, zatečen 17-godišnji Vukovarčanin koji je vanjskim izgledom odgovarao opisu počinitelja.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 17-godišnjim Vukovarcem i 13-godišnjim djetetom utvrđeno je da je 13-godišnje dijete, na nagovor 17-godišnjaka, na drzak način s vrata otrgnulo tri lančića 77-godišnje Vukovarke, stoji u policijskom izvješću.

Protiv 17-godišnjeg Vukovarca dostavljena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Vukovaru, radi počinjenog kaznenog djela poticanja, kao i obavijest o počinjenju kaznenog djela teške krađe. O kaznenim djelima izviješten je i Centar za socijalnu skrb u Vukovaru.

Pročitajte više