Mamići i Vrbanović izašli iz Remetinca; Zdravko se požalio na hranu, Zoran da ga boli guza

Foto: Hina, Video: Index

ZDRAVKO i Zoran Mamić te izvršni direktor Hrvatskoga nogometnog saveza Damir Vrbanović u 18 sati su izašli iz istražnog zatvora nakon što su položili jamstvo i obećali da neće ometati kazneni postupak.

Zdravko Mamić se po izlasku iz Remetinca obratio okupljenim novinarima. Poručio je da je nevin, ali ne može o detaljima. Ustvrdio je da su transferi zbog kojih je osumnjičen normalna stvar. 

"Ovo je jedan politički trenutak... Stalno ću govoriti na strani obespravljenih, slabijih. Zašto dozvoljavate da se i vas maltretira i manipulira. Jel vi mislite da je normalno da stalno u emisijama gostuju političari koji su naravno nadređeni i vama i meni i s pozicije ministra, doministra, premijera govore o sudskom postupku i na taj način vrše pritisak", rekao je Mamić novinarima.

 

Rekao je i da je hrana grozna u Remetincu. "To nije zbog toga što sam ja razmažen, ja mogu jesti i kamen. Ne mislim to samo ja, i drugi zatvorenici je nisu mogli jesti".

Njegova odvjetnica Jadranka Sloković ga je pokušala prekinuti više puta i govorila mu da uđe u automobil, no on se nije dao, čak je i povikao u jednom trenu: "Neću ljubavi moja!", a onda i: "Čekaj jebemu miša da kažem što imam."

Obraćanje medijima završio je okršajem s novinarom jedne televizije kojem je rekao da postavlja bezobrazna pitanja i da je mučki provokator.

Na pitanje novinara ide li večeras na Maksimir, Mamić je odgovorio potvrdno, te je time i završio svoje obraćanje javnosti pred Remetincem.

Zoran Mamić nije puno razgovarao s novinarima, nasmiješen je izašao iz Remetinca i našalio se na svoj račun: "Dobro sam, hvala na pitanju, samo me malo guza boli".

Damir Vrbanović nije želio ništa reći.

Na slobodi bez ikakvih mjera opreza

Sudac istrage poslijepodne im je ukinuo istražni zatvor nakon što su ranije uplatili milijunske iznose jamčevine i obećali da tijekom istrage neće ometati kazneni postupak.

Vrbanovićev odvjetnik Mate Matić izjavio je novinarima da je sud toj trojici odredio jamstvo u zamjenu za istražni zatvor bez ikakvih mjera opreza. Dodao je da okrivljenici ne smiju utjecati na svjedoke, ali da im nije izrečena nikakva zabrana komunikacije. "Nužna je radnja koja bi bila kompromitirajuća da bi se eventualno jamstvo opozvalo", kazao je Matić.


Pročitajte više