Markić Karamarku: I kamion i bicikl su važni, samo trebaju ići u istom smjeru

Foto: Hina

PREDSJEDNICA inicijative "U ime obitelji" Željka Markić, koja predlaže zajednički nastup na EU izborima koalicije konzervativnih stranaka, izjavila je da je u razgovorima s HDZ-om utvrđena načelna suglasnost o zajedničkom nastupu te poručila kako se pritom zna "tko je kamion, a tko bicikl".

Time je odgovorila na izjavu čelnika HDZ-a Tomislava Karamarka da je dobrodošlo svako okupljanje koje vodi smjeni vlasti, ali da "gospođa Markić ne može vući konce" jer je HDZ najveća stranka. Pritom je usporedio HDZ s kamionom, a Savez za Hrvatsku s biciklom.

"Naravno, znade se tko je kamion, znade se tko je bicikl. I mislim da su važni i kamion i bicikl za one velike poslove koji se trebaju obaviti za Hrvatsku. Nama je u interesu da cijeli vozni park, koji dijeli iste vrijednosti, vozi u istom smjeru - a to je da na izborima za Europski parlament osigura nesumnjivu pobjedu onih koji dijele iste vrijednosti", rekla je Markić u Dnevniku 3 HTV-a u petak navečer.

Ustvrdila je kako je zbog sadašnjeg lošeg stanja u gospodarstvu i društvu potrebno promijeniti vlast i način upravljanja Hrvatskom te rekla da je razgovore o okupljanju oporbenih stranaka s tim ciljem najprije počela s HDZ-om, a potom i s ostalim strankama Saveza za Hrvatsku, a na predstavnicima tih stranaka je, kako je rekla - "zadnja".

"Njihova vjerodostojnost proizlazi iz njihovih djela"

Smatra da svi oni kojima je stalo do boljitka Hrvatske "sigurno mogu pronaći motiv da počnu konstruktivne razgovore i sagledaju činjenicu da stvaranje jedne liste za izbore za Europski parlament omogućuje da se glasovi svih birača koji dijele stavove svih ovih stranaka usmjere u jednom smjeru i tako osiguraju kompetentni, pošteni i sposobni zastupnici".

Upitana kakva je politička vjerodostojnost takve koalicije, s obzirom na međusobne optužbe za kriminal između HDZ-a i HDSSB-a, koji je član Saveza za Hrvatsku, Markić poručuje da vjerodostojnost političara proizlazi iz njihovih djela.

"Njihova vjerodostojnost proizlazi iz njihovih djela i ako se slažemo da je sada interes promijeniti vlast na način ne samo da se zamijeni vlast, nego da se zamijeni način upravljanja Hrvatskom, onda mislim da mi građani s pravom očekujemo da oporbene političke stranke pokažu, ako se slažu u ključnim stvarima, da mogu prevladati svoje razlike", ustvrdila je.

Pročitajte više