Markulin na slobodi: Vođa napada na hvarskog ugostitelja položio 250 tisuća kuna i izašao iz zatvora

Ilustracija: Street View

ANTE MARKULIN, 30-godišnjak iz Hrvaca, osumnjičen da je za 10 tisuća kuna organizirao napad na hvarskog ugostitelja Franu Žuvelu, pušten je iz istražnog zatvora nakon što je položio jamčevinu od 250 tisuća kuna, koju je odredio splitski Županijski sud.

Prikupljanje ne baš skromne svote Markulinu vjerojatno nije teško palo jer su mediji već pisali kako je svojedobno prijavljen zbog sklapanja lihvarskog ugovora i iznude.

Tjedan visoke napetosti u Hvaru

Markulinu je pritvor određen koncem prošlog mjeseca, par dana nakon razbijanja inventara restorana Marinero i napada na voditelja Žuvelu. Kao naručitelj osumnjičen je pekar Marijan Lekaj koji se sukobio sa Žuvelama oko prilaznog puta do restorana i gajbi.

Hvarani su se iste večeri digli na noge i na Rivi pronašli Toma Lekaja kojeg su pred masom spasili policajci pucanjem iz pištolja u zrak. Neprilika je bilo i pred postajom koja je obranjena -suzavcem. Iduće jutro na Hvar je poslan vod interventne policije. Napetosti su potrajale još par dana jer su Hvarani svojim tijelima branili Lekajevim radnicima da otvaraju trgovine. Situacija se smirila nakon što je Žuvela pozvao da se Lekajima omogući normalan rad. Bio je to tjedan visoke napetosti u Hvaru.

Otprije koji dan u grad se vratio i friško oslobođeni Markulin...  

 

 

Pročitajte više