Matić: Ovo je moje obećanje, nakon izbora me neće vidjeti ni Okučani, ni Knin, ni Vukovar ni branitelji

Foto: Hina

MINISTAR branitelja Predrag Matić ironično je komentirao u izjavi prije sjednice Vlade kako Hrvatska nema drugih problema osim obilježavanja obljetnice Oluje koja se nameće kao goruće pitanje u državi.

"Mi smo sretna zemlja koja nema većih problema osim da već 6 mjeseci raspravljamo kako ćemo obilježiti Oluju, veliku pobjedu. Kad se oformi ovaj Odbor, onda ćemo odlučiti kako ćemo to provesti i prema kojem scenariju", rekao je Matić.

Kako donijeti rješenje?

"Glasat ćemo, kako većina odluči, tako ćemo. Ovo je demokratska država", kaže Matić.


A osvrnuo se i na ultimatum šatoraša iz Savske. "Jasno mi je da im je cilj ova Vlada. Rješenje Matić ima, a sasvim sigurno nakon isteka mandata neće biti ministar. Do tada imaju poštovati zakone. Njegova ruka je ispružena no "teško je razgovarati s nekim tko vas vrijeđa", kaže ministar branitelja.

"Moramo se samo malo vratiti u povijest. kad je prije 3-4 godine s njima poželio razgovarati ministar Čobanković, onda oni nisu ništa pitali, nego su trčali prema Iloku da se s njim sastanu bojeći se da se ne bi možda automobil pokvario pa da ne stignu na sastanak. S kim bi oni sada razgovarali? Imaju svog resornog ministra, ministarstvo, voljeli oni njega ili ne. Mogu im otkriti tajnu rješenja za svoj status: nakon izbora sigurno više neću biti ministar i sigurno me više neće vidjeti ni Okučani, ni Knin, ni Vukovar ni branitelji, nitko. To im je moje obećanje, a do tada moraju živjeti u skladu s hrvatskim zakonima", kaže Matić.

Pročitajte više