Milanović želi paradu u Zagrebu, Kolinda tvrdi: Trebamo odbor za dogovor oko proslave Oluje

Foto: Hina

U PROCEDURI je odluka Vlade da se proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti 5. kolovoza obilježi tradicionalno u Kninu i iste večeri velikim vojnim mimohodom u Zagrebu, javlja N1 pozivajući se na neslužbene izvore.

Grabar Kitarović s druge strane izjavljuje kako ništa još nije dogovoreno.

"Vladi sam danas poslala dopis u kojem predlažem da se osnuje državni odbor u kojem bi bili predstavnici Milanovićeva ureda, mog ureda, Sabora, zapovjednici iz Oluje, predstavnici vojske, policije, Glavnog stožera. Držim da je to pitanje na kojem se ne smijemo razdvajati. To je jedan od najslavnijih datuma novije hrvatske povijesti i želim da ga dostojanstveno obilježimo. Kroz odbor bi našli način kako najbolje obilježiti taj dan", izjavila je Grabar Kitarović, javlja HRT.

Proslava i u Zagrebu bila je Kolindin prijedlog, ali to se ne sviđa šatorašima

Podsjećamo, proslavu 20. obljetnice vojne akcije Oluja i u Kninu i u Zagrebu najprije je predložila upravo Grabar Kitarović. Ona je izvorno tražila da proslava traje dva dana, ali iz Vlade su odgovorili kako bi bilo bolje sve organizirati u istom danu, na blagdan Dana pobjede koji se slavi 5. kolovoza.

Izgledalo je da su Banski dvori i Pantovčak oko ovoga pitanja sasvim suglasni, da bi se proslava Oluje na kraju pretvorila u još jedan sukob između Milanovića i Grabar Kitarović. Zbog čega? Zato što je šator tako htio.

"dan Oluje je veličanstvena akcija gdje je oslobođen Knin. Ne možemo dozvoliti mimohode u Zagrebu, nego Kninu", poručili su šatoraši na press konferenciji koja je u Savskoj ulici održana prošli petak.

Pročitajte više