Milanoviću, srami se ako su to tvoji odvjetnici!

Screenshot: Jutarnji list

JUTARNJI list optužuje hrvatsku javnost za histeriju. Silna uvreda. Naročito kad dolazi iz dnevnoga lista koji se, kao i ukupni pogon EPH, usred predstečajne nagodbe, nakon susreta Milanović-Pavić, sasvim stavio na raspolaganje Vladi kao relej državnoga agitpropa.

Pogledajmo dakle tko je tu lud:


Jutarnji list ponajprije na naslovnici pokušava izvesti spin, svratiti pogled od problema zvanog lex Perković, pred kojim je Milanović kapitulirao u pregovorima s EK, kako ocjenjuju sve svjetske agencije, na problem ćirilice u Vukovaru. Kad je odmah drugi dan primijećeno da je taj spin silno ciničan jer antagonizira Srbe i Hrvate Vukovara u ime dnevnopolitičkih probitaka SDP-a i Milanovićeve vlade, odustalo se od falsificiranja stava Viviane Reding: ona je ministru pravosuđa naime kazala da problem ćirilice u Vukovaru vidi u širem kontekstu prava manjina pa ta tema, koja je ionako tijekom briselskih razgovora bila u drugom planu, ni kao sekundarna nije mogla više poslužiti u svrhu promidžbenog spina jer je transkript, upućen od strane samog ministarstva pravosuđa u javnost, jasno pokazao da je naslov na naslovnici Jutarnjeg lista - agitacija bez pokrića.

U ratu s Reding, koju se dakle više nije moglo koristiti u promotivne svrhe, Jutarnji list samo dva dana potom ulazi u sumanut rizik: riskirajući da se netko sjeti što su pisali na naslovnoj stranici samo dva dana prije, urednici objavljuju tekst koji Viviane Reding diskvalificira kao službenicu EK koja odbija poslug predsjedniku Barrosu! Nevjerojatno: Reding s Vladom od ćirilice ne odustaje, a onda, Reding nije odustajala iako su Milanović i Barroso sve riješili!

Glagol odustajati u obje je rečenice: jednom sugerira da Reding ne odustaje od politike Vlade RH, drugi put suprotno, da ne odustaje od svojih stavova nasuprot stavu Zorana Milanovića! U samo dva dana slavodobitna je naslovna stranica demantirana: Reding ne samo da nije na istom poslu s nama, nego je protiv nas, unatoč dogovoru s Barrosom.

"Je li to tvoja politika, Zorane Milanoviću? Ako jest, besramna je"


Jasno, potpuna histerija, kako to već biva kad se potežu takve riječi: u ludilu koje vlada Jutarnjim listom više razum ne igra nikakvu ulogu: Davor Butković, čovjek za kojega se tvrdi da duguje državi preko milijun kuna poreza, docira i dalje nečuveno sramotnom izjavom: Pa što, da smo sankcije i dobili, trajale bi samo do 17. srpnja 2014. godine!

Davor Butković nema više nikakav ugled u hrvatskom društvu: nakon afere "Dear Ivo", Davor Butković jednostavno nema profesionalni kredibilitet. Vjerojatno stoga i može pisati što god mu padne na pamet, pa bili to i stavovi koji sa zdravom pameću veze nemaju - ta, tko bi svojoj zemlji, samo zato da se zaštiti jedan mogući nalogodavac političkog ubojstva sigurnosne službe SFRJ, mogao poželjeti usred ovog siromaštva i bijede - sankcije!

I to je glasnogovornik Zorana Milanovića koji se javno pita: Gdje vam je Karamarko, lobira za sankcije?

Milanoviću, to je tvoj glasnogovornik?

Srami se Zorane, sada ti se obraćam i kao premijeru i kao čovjeku kojega sam, a ti si mi svjedok, poštovao i, što će vjerojatno i tvoje suradnike preneraziti, u čiju inteligenciju kao što znaš ne sumnjam ni danas: baš zato jer si pametniji od okoline, srami se, jer pogledaj što govore zastupnici tvoje politike, kojim se argumentima služe oni koji je alibiraju! Kakva je to politika, kad se takvim ludostima izražava njena "racionalizacija", pokušaj njenog javnog obrazloženja? Tebe Zorane podupiru još jedino oni koji su odavno trebali nestati iz hrvatske javnosti, koje održavate na umjetnim plućima proračunate naklonosti, oni koje ova javnost više ne želi čitati, jer su u svoj svojoj svakovrsnoj mizeriji odavno pročitani. Je li to tržište, je li to taj liberal conservative stav na koji se pozivaš?

Jesu li ovo tvoji odvjetnici, Zorane Milanoviću, i, ako jesu, je li to doista tvoja politika? Ako jest, besramna je

Pročitajte više