Mile sam na svijetu

Ilustracija: Facebook

SAMO godinu dana bilo je dovoljno privremenom premijeru Zoranu Milanoviću da ostane bez ijednog saveznika. Osim možda Ljubljanske banke. Simpatije obitelji Milanović i NLB-a su obostrane, barem dok je vršitelj dužnosti premijera.

VD premijera napadaju i sindikati i poslodavci, mediji koje nije potkupio, branitelji, profesori engleskog, seljaci, i stanovnici Špičkovine... a najveći prezir doživljava od onih koji su ga izabrali. Birači SDP-a danas se srame svog izbora, barem koliko i HDZ-ovi svog. A nisu krivi niti jedni niti drugi. Sramota je prevariti, a ne biti prevaren.

Licemjerni premijer koji je po uzoru na Sanadera pred lokalne izbore Ninoslavu Paviću i pateru Tolju smanjio PDV na novine, čime je za malo naklonosti medijskih duopolista-dupelizaca, poreznim obveznicima iz džepa izbio stotine milijuna kuna, daje bijesnu izjavu o "kupovini naklonosti medija" od strane javnih poduzeća. Koliko licemjeran i besraman trebaš biti.

Licemjeran kao Mile. Milanović je danas okružen samo nekompetentnim ministrima, uzornim gospodarstvenicima koji bi u sređenoj državi bili značajni faktori samo u crnoj kronici, i savjetnicom za dilanje i ucjenjivanje Zinkom Bardić.  Kakvo društvo, takva politika.

Milanović će proći gore od svog uzora Sanadera. Možda ne u zatvorskoj ćeliji, ali njegova će sudbina biti tužnija od zatvora.  Mile sam na svijetu: jeftini premijer koji se prodao krupnom kriminalu za čašu šampanjca i društvo onih koji ga mogu platiti, ostat će bez ikoga i ičega.

Kad ga napuste svi, shvatit će da Paviću, Todoriću, Tedeschiju i Vojkoviću nikad nije bio duhovit, samo smiješan. I iskoristiv. Mile sam na svijetu. Da nije zaslužio, žalili bi ga.

Primijetite koliko je teško pričati o Milanoviću, a da vam ne zvuči kao kliše. Sve što možete reći, već ste rekli o Sanaderu.

I svi to znamo, ali kad to kažete na glas, netko će vas pitati "Zar ste vi za Karamarka?". Lažnog desničara nakon lažnog ljevičara!? Ne daj Bože, pa taj je isti Milanović. Ne dozvolite da očajne alternative budu očajni alibi za očajnog premijera, okruženog očajnim ministrima.

Koga birati? Nikog. Nacrtati na glasačkom listiću kurac, BBB ili zvijezdu ili sasvim svejedno. Nek se biraju bingom, lotom ili na sik-sak.suk. Samo lutrija dobija, svi ostali su na gubitku.

Ovo su partije za rušenje, ne za biranje. Kao što su žohari za gaženje, ne za druženje.

Matija Babić
matija.babic@gmail.com

Pročitajte više