Ministar Bauk o situaciji u Pučišćima: Odluke suda moraju se poštivati

MINISTRA Uprave Arsena Bauka zamolili smo da nam komentira uzavrelu situaciju u njegovim Pučišćima. Jutros je policija okupirala to bračko mjesto, idu po kućama i hapse sindikalne čelnike, što je izazvalo veliki revolt radnika i mještana. Sve se sporovodi u sklopu asistencije stečajnom upravitelju Ivi Bućanu, koji treba ući u pogon i popisati imovinu. Evo što kaže ministar Bauk.

Bauk: Nadam se da će sve proći u redu

"Tu se radi o odluci suda, a ministri obično ne prođu dobro kada komentiraju odluke suda. U ovoj zemlji odluke suda se moraju poštivati. Ja ne vjerujem da je policija došla na Brač sprovoditi teror i hapsiti, već jednostavno trebaju omogućiti provođenje odluke suda i ulazak stečajnog upravitelja u Jadrankamen", kazao nam je ministar Bauk.

Drži da bi komentar o samom provođenju policijske akcije najbolje bilo dati nakon što sve završi. "Nadam se da će sve proći u redu i da će se proizvodnja u Jadrankamenu nastaviti. Država je kao jedan od najvećih vjerovnika već izrazila spremnost da uđe u vlasničku strukturu i nastavi proizvodnju", tvrdi Bauk.

Pročitajte više