Ministar Jovanović o tehničkoj školi u Vukovaru: S bojkotom nastave radovi neće ići brže

Foto: Goran Mehkek (Cropix)

MINISTAR znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović u Vukovaru je pokušao riješiti problem bojkota nastave učenika srednje tehničke škole Nikola Tesla u Borovu Naselju. Vijeće roditelja te škole donijelo je odluku po kojoj 474 učenika neće pohađati nastavu zbog neadekvatnih uvjeta u školi. Naime, obnova škole nije dovršena pa, između ostalog, učionice nisu grijanje. Ministar Jovanović je istaknuo da je ovo naslijeđeni problem.

Radovi se neće ubrzati zbog bojkota

"Nije problem u novcima. Novci su osigurani i što se tiče novaca ovaj objekt može završiti trenutačno. To je projekt koji je nastao zbog neadekvatne javne nabave gdje su se uvijek nudile cijene koje su bile ispod ekonomski isplative cijene i onda su propadali i izvođači i adekvatni.Ovo nije jedini slučaj. Na žalost, ovo je najdrastičniji slučaj. Nigdje nisu tako loši uvjeti kao što su uvjeti vaše djece", poručio je Jovanović roditeljima učenika tehničke škole dodavši kako se radovi neće ubrzati zbog bojkota te apelirao da se prihvati ponuda Vukovarsko-srijemske županije i organizira nastava na tri dislocirane škole dok se problem ne riješi.

Jovanović je najavio i sastanak s izvođačima koji su dali obećanje da će svi radovi biti završeni u najbržem roku.
 
"Ja vam mogu obećati, ali vama obećanja ništa ne znače jer ste milijun puta iznevjereni obećanjima. Ja ću sebi dati obećanje da ću učiniti sve da, zajedno s potpredsjednikom Vlade Grčićem i gradonačelnikom Sabom, ubrzamo završenje ovog objekta kada će vaša djeca napokon imati izvrsne uvjete. Bili ste strpljivi toliko godina, bilo bi možda dobro naći još malo strpljenja i pokušati zajednički izgurati da ovo privedemo kraju", rekao je Jovanović i opet ponovio:
 
"Bojkot nastave ništa ne rješava. Škola neće biti prije gotova".
 
Mi smo za drugu varijantu
 
Na Jovanovićeve riječi reagirali su roditelji naglasivši kako je bojkot jedini mehanizam koji funkcionira, a predsjednica vijeća roditelja Dragana Đorđević je naglasila kako ustraju na bojkotu.
 
"Odluka koju smo donijeli nije ishitrena. Vrlo smo dobro razmišljali o posljedicama i o negativnim stvarima u koje dovodimo prvenstveno našu djecu zbog obustave škole i nepohađanja nastave. Međutim, mi druge alternative nemamo. Između obrazovanja i zdravlja naše djece, mi se odlučujemo za ovu drugu varijantu", rekla je Đorđević.
 
Ipak, roditelji su se s ravnateljem škole Đorđem Lukićem dogovorili da će pronaći način da maturanti nastave sa školovanjem i to u nekoliko učionica u kojima su uvjeti za nastavu regularni.

Pročitajte više