Ministar Linić ovo prodaje: Croatia Osiguranje povećala dobit za 37,3 posto



U PRVOM tromjesečju 2012. Croatia osiguranje d.d. (CO) ostvarila je bruto dobit u iznosu od 26.4 milijuna kuna, što je povećanje od 37,3 posto u odnosu na isto razdoblje 2011. godine, navodi se u poslovnim rezultatima ove osiguravajuće kuće. Naime, ukupni prihodi CO-a iznose 641,9 mil. kuna i veći su za 1,6  posto ili nominalno 9,9 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Uvode se inovacije, redizajniraju i uvode novi proizvodi

Ukupni rashodi iznose 615,5 mil. kuna i veći su za 0,5 posto ili nominalno 2,8 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.


"Tržišni udio CO-a u ukupnoj zaračunatoj premiji svih društava za osiguranje u RH u prvom tromjesečju 2012. iznosi 37,5 posto, dok društvo kćer Croatia zdravstveno osiguranje bilježi udio od 1,3 posto", stoji u priopćenju Croatia Osiguranja u kojoj se dodaje da s ciljem realizacije rasta prodaje i podizanja profitabilnosti Društva i u 2012. godini  nastavlja se s uvođenjem inovacija, redizajnom starih i uvođenjem novih proizvoda sukladno svjetskim trendovima razvoja osiguranja.

Linić odbrusio

Rast dobiti CO-a posebno je bitan s obzirom da je Vlada Zorana Milanovića najavila privatizaciju ove osiguravajuće kuće. Slavko Linić ministar financija, najavio je kako će biti objavljen javni natječaj za CO-e , a zanimljivo je kako je odgovarajući na komentar sindikata kako nema potrebe prodavati CO-e jer dobro posluju odgovorio:

"Vaše je pravo da tako razmišljate", rekao je Linić potvrdivši još jednom kako će prodati CO. 

Pročitajte više