Ministar Ostojić: Niti me ima ispitati policija niti sam uključen u slučaj kupnje Slobodne Dalmacije

Redakcija Indexa zaprimila je reagiranje ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, po odvjetničkom uredu Miljević i partneri kojeg objavljujemo u cijelosti. 

DANA 09. 11. 2012. godine na portalu index.hr, objavljen je članak naslova "DORH potvrdio: Istražuje se ugovor iz 2005. godine kojeg je kao član Uprave Slobodne Dalmacije potpisao Ostojić!".

Iz sadržaja članka autora Ilka Ćimića se između ostalog navodi: "Sudeći prema dokumentaciji koja je u posjedu redakcije Indexa kao i odgovorima koje smo dobili iz Državnog odvjetništva u istrazi oko slučaja kupnje Slobodne Dalmacije uključen je i aktualni ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić koji je svojedobno obnašao dužnost člana Uprave Slobodne Dalmacije za kadrovska i pravna pitanja."


U članku se dalje navodi "Najzanimljivije je iz ovog slučaja da zapravo policija mora ispitati cijeli slučaj Slobodne Dalmacije pa neposredno i svog vlastitog ministra. Da je tome tako, potvrdili su nam u Državnom odvjetništvu".


Dalje se navodi sadržaj odgovora Državnog odvjetništva iz kojeg odgovora bi proizlazilo da je državno odvjetništvo navelo da su u tijeku izvidi i kriminalističko istraživanje, te da državno odvjetništvo nije: "u mogućnosti odgovoriti, obzirom da se, sukladno članku 36. stavku 3. toč.2. Zakona o državnom odvjetništvu, podaci prikupljeni tijekom izvida i drugih radnji u državnom odvjetništvu , do donošenja odluke o prijavi, smatraju tajnima".


Dakle već iz samog članka nedvojbeno proizlazi da su neosnovane tvrdnje i naslovu i sadržaju članka jer nije točno da bi iz odgovora državnog odvjetništva proizlazilo da je oko slučaja kupnje Slobodne Dalmacije uključen je i aktualni ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, te da policija mora ispitati i svog ministra.


Navedeni neistinitim tvrdnjama, grubo je narušeno dostojanstvo, ugled i čast na koju ima pravo svaka osoba (čl.17 st.1 Zakona o medijima), a medijsko načelo i obveza je da su mediji dužni poštovati dostojanstvo, ugled i čast građana (čl.16,st.1 Zakona o medijima).


Zbog objave takvih neistinitih informacija g. Ranku Ostojiću prouzročena je šteta, za koju, temeljem čl.21 Zakona o medijima odgovara nakladnik, pa podnositelj zahtjeva, u smislu čl.22.st.2 Zakona o medijima, zahtjeva objavljivanje ovog ispravka sukladno čl. 40.-42 Zakona o medijima i ispriku nakladnika jer će koristiti svoje pravo iz čl.22.st2 Zakona o medijima, tj. pravo na tužbu radi naknade nematerijalne štete.

 

Pročitajte više