Ministar policije vidljivo zabrinut nakon posjeta teško ozlijeđenim policajcima: "Stanje je teško, prognoza neizvjesna"

Foto: Bruno Konjević/Cropix

MINISTAR unutarnjih poslova Ranko Ostojić u zagrebačkoj Traumatološkoj bolnici posjetio je dvojicu mladih policajaca iz postaje Sesvete Peru Jeleča i Marka Lasića koji su u jučerašnjoj intervenciji zadobili opekline opasne po život.

"Stanje je teško, prognoza neizvjesna. Nema težeg posla za rukovodstvo u Ministarstvu unutarnjih poslova nego kad se nađemo u ovakvim situacijama", izjavio je Ostojić za HRT, vidljivo zabrinut nakon posjete ozlijeđenim policajcima. Kratko je dodao da im liječnici pružaju najbolju skrb.

Dvojica policajaca jučer su izašli na intervenciju zbog dojave o obiteljskom nasilju. Kada su stigli na mjesto događaja, 29-godišnjak je njih, sebe, svog 69-godišnjeg oca i petogodišnje dijete polio benzinom i zapalio opuškom. Pritom je sebe, svog oca i dvojicu policajaca teško ozlijedio, dok je petogodišnje dijete zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Policiju pozvao otac napadača

Policiju je pozvao 69-godišnji otac napadača nakon što je navodno došlo do fizičkog sukoba između 29-godišnjaka i njegove četiri godine mlađe supruge.

Glavni ravnatelj policije Vlado Dominić i načelnik zagrebačke policije Goran Burušić su ranije danas posjetili ozlijeđene policajce u Traumatološkoj bolnici u Zagrebu, gdje je zbrinut i napadač.

"Suočeni smo s neopisivom nesrećom koja je zadesila naše policajce Peru Jeleča i Marka Lasića, dok su obavljali svoj posao izlažući sebe i svoje živote u službi građana", kazao je zamjenik ministra Evelin Tonković te dodao da će MUP učiniti sve što može da bi dodatno zaštitio svoje djelatnike na dužnosti.

Sindikat policije osuđuje događaj: Hrabrošću su vjerojatno spasili život malog djeteta i drugih članova obitelji


Sindikat policije Hrvatske najoštrije osuđuje slučaj obiteljskog nasilja koji je rezultirao teškim ozljeđivanjem djeteta, dvojice policajaca, muškarca te počinitelja. Nažalost, i ovaj događaj pokazao je koliko je opasan i izložen policijski posao. Još jednom se dokazalo koliko su policijski službenici izloženi pogibelji, osobito u slučajevima kada se moraju primijeniti policijske ovlasti, ističe se u priopćenju Sindikata.

Napominju kako je događaj ujedno upozorio na nužnost kvalitetnije zaštite policijskih službenika. Policijska odora ne smije biti od lako-gorivog i zapaljivog materijala, naprotiv nužno je odoru izraditi od kvalitetnih materijala koji su teško zapaljivi i gorivi, a za najizloženije skupine odore moraju biti od negorivih materijala, naglašavaju u priopćenju.

Također zahvaljuju policijskim službenicima na hrabrosti kojom su vjerojatno i spasili život malog djeteta i drugih članova njegove obitelji.

Pročitajte više