Ministar u BiH podnio ostavku zbog metka i poruke "ostavi se Alaha"

MINISTAR obrazovanja i znanosti Kantona Sarajevo Emir Suljagić podnio je ostavku nakon što je ranije ovog tjedna dobio prijeteće pismo u kojem je bio metak.

U pismu se nalazila poruka "Ostavi se Alaha i njegove vjere. Stići će te vjernička ruka". Pretpostavlja se da je poruku dobio zato što je prošle godine, u namjeri da spriječi diskriminaciju u školama u Kantonu Sarajevo, odlučio da vjeronauk ne ulazi u prosjek ocjena, na što je žustro reagirala Islamska zajednica BiH.

"Prijetnja s kojima se suočavamo moja obitelj i ja me sprječavaju u izvršavanju onoga za što sam dobio mandat i zakletve koju sam položio pred Skupštinom i građanima", kazao je nakon podnošenja ostavke Suljagić, piše sarajevo-x. Dodao je kako je na svom radnom mjestu stalno primao prijetnje, nakon što je počeo ugrožavati "neformalne centre moći koji nisu podložni izbornoj volji građana".

"Smatram da oni koji se kriju iza vjere da bi prijetili meni i mojoj obitelji zloupotrebljavaju vjeru da bi zadržali moć i privilegije u kojima nezasluženo uživaju", kazao je Suljagić te dodao kako daje ostavku da bi zaštitio svoju obitelj.

Pročitajte više