Ministarstvo vanjskih poslova: Do daljnjega ne putujte u Libiju i na jug Izraela

Foto: Hina

MINISTARSTVO vanjskih i europskih poslova savjetovalo je u ponedjeljak hrvatskim građanima da do daljnjega ne putuju u Libiju i dijelove Izraela u kojima bjesni sukob.

"Zbog nestabilnog političkog i pogoršanog sigurnosnog stanja te intenziviranja oružanih sukoba savjetujemo potpunu odgodu svih putovanja u Libiju. Građanima Hrvatske koji se nalaze u Libiji preporučujemo napuštanje zemlje", objavljeno je na internetskoj stranici MVEP-a.

MVEP upozorava na povećani rizik putovanja na južno područje Izraela zbog pojačane nestabilnosti na području duž crte razgraničenja s Pojasom Gaze, raketnih napada iz Pojasa Gaze te pokrenute vojne operacije izraelske vojske.

"Hrvatskim državljanima savjetujemo odgodu svih putovanja u Pojas Gaze, kao i odlaske na područje juga Izraela duž crte razgraničenja s Pojasom Gaze u promjeru od 40 kilometara. Svakako savjetujemo krajnji oprez, redovito praćenje razvoja trenutačne sigurnosne situacije te strogo poštivanje uputa državnih i lokalnih institucija. Hrvatskim građanima skrećemo pozornost i na mogućnost raketnih napada iz Pojasa Gaze na Jeruzalem i Tel Aviv, ali i na druge gradove u Izraelu te također pozivamo na krajnji oprez i strogo pridržavanje uputa državnih i lokalnih institucija."

Ministarstvo također upozorava sve hrvatske državljane da pravovremeno provjere svoje letove u i iz Tel Aviva kod svojih agencija.

Pročitajte više