Ministrica Holy podnijela ostavku: Nepromišljenim e-mailom gospodinu Valčiću nanijela sam štetu Vladi!

MINISTRICA Holy podnijela je ostavku. Na Facebook stanici Vlade objavljeno je i službeno priopćenje ministrice, a iz Vlade je stiglo priopćenje kako je premijer Zoran Milanović prihvatio ostavku ministrice za zaštitu okoliša.

"Poštovani predsjedniče Vlade gospodine Milanoviću,

podnosim ostavku na funkciju ministrice zaštite okoliša i prirode slijedom činjenice da sam svojim nepromišljenim e-mailom gospodinu Reneu Valčiću, predsjedniku Uprave HŽ Holdinga, nanijela političku štetu Vladi Republike Hrvatske.

S poštovanjem, Mirela Holy", stoji u priopćenju.

Skandal prvi: Imenovanje Sanje Kalambure

Otkako je stupila na mjesto ministrice zaštite okoliša, oko Mirele Holy počeli su se nizati skandali. U posljednja dva mjeseca bila je umiješana u čak dva - imenovanje Sanje Kalambure na mjesto direktorice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a sada i u incident oko lobiranja za suprugu stranačkog kolege u HŽ-u.

Podsjetimo, Holy je imenovala Kalamburu direktoricom Fonda iako je znala da je protiv nje podignuta optužnica. Slučaj je uskoro prerastao u veliki skandal, a na kraju je za cijelu "zabunu" optužena jedna službenica, koja je navodno zabunom izdala uvjerenje da se protiv Kalambure ne vodi nikakav postupak. Vlada je ubrzo poništila imenovanje Sanje Kalambure, a početak suđenja za malverzacije u Fondu odgođen je. Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić svojevremeno je slučaj prokomentirao dvijema riječima: "Shit happens!"


Skandal drugi: Lobiranje za suprugu stranačkog kolege

Holy je jučer komentirala slučaj koji se odnosi na pismenu zamolbu koju je poslala predsjedniku Uprave Hrvatskih željeznica.

Riječ je o pismenoj zamolbi u kojoj Holy upoznaje Valčića sa situacijom u kojoj se našla poslovna tajnica u uredu predsjednika uprave, a riječ je o supruzi "stranačkog kolege" Gorana Mazije, koji je ujedno član Savjeta za zaštitu okoliša SDPH.

"Obraćam Vam se jer je Heidi stekla dojam da ju se pogrešno veže uz Rogožarovo političko imenovanje te se boji da ćete zbog toga s njom raskinuti ugovor o radu. Molim Vas da razmotrite mogućnost zadržavanja gospođe Heidi u HŽ-u na nekom drugom radnom mjestu", stoji u "preporuci" ministrice Holy.

Ministrica je reagirala na tvrdnje da se radi o političkom lobiranju te je zaključila kako se u ovom slučaju ne radi o političkoj intervenciji, već o običnoj preporuci da se prema jednoj djelatnici HŽ-a postupi na humani način.

Pročitajte više