Ministrica Opačić: Bolje je nekada prijaviti lažno zlostavljanje, nego ga ne prijaviti

Foto:  Goran Mehkek (Cropix) 

MINISTARSTVO socijalne politike i mladih danas će izvijestiti o rezultatima nadzora koje je provelo u slučaju Centra za socijalnu skrb Slavonski Brod. Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić izvijestit će o rezultatima nadzora, koji je proveden nad slavonskobrodskim Centrom zbog smrti tromjesečne djevojčice.

Pokažu li se sumnje u propuste opravdanima, ministrica je u nedavnom razgovoru za Media servis najavila oštre kazne nadležnim službama, ali i poručila.
 
"Često puta možda i neke institucije ne vide i ne znaju za zlostavljanje, ali prvi susjedi vide i znaju i zbog toga ne treba šutjeti niti o jednom zlostavljanju. Puno je možda bolje nekada prijaviti i lažno zlostavljanje, nego ga ne prijaviti", naglasila je ministrica.
 
Podsjetimo, u tragičnom slučaju koji se dogodio krajem prošle godine zbog zanemarivanja je umrla tromjesečna beba, a jedna je djevojčica pronađena u teškom psihofizičkom stanju.
 
Zbog svega je u pritvoru završio otac djece, a odgovornim je označen matični Centar za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu, koji je sumnja se, učinio niz propusta.

Pročitajte više