Mirela Holy druga najpopularnija političarka u državi, ORaH bilježi uspjeh među biračima

Foto: Hina

PREMA najnovijim podacima istraživanja Crobarometar, koje provodi agencija Ipsos Puls, potpora strankama na vlasti i u oporbi ostala je podjednaka. SDP je u siječnju podupiralo 22,2 posto građana, a HDZ 20,7 posto, dok su Laburisti bili na trećem mjestu s podrškom 8,9 posto birača, javlja Nova TV.

Iznenađenje je svakako uspjeh ORaH-a Mirele Holy, koji se probio na četvrto mjesto s potporom 4,4 posto birača, dok je HNS pao na peto mjesto s podrškom četiri posto birača. Nacionalni forum Nikice Gabrića uživa podršku 3,2 posto birača, a HSP Ruže Tomašić je na 3 posto.

Da se danas održavaju izbori, Kukuriku koalicija osvojila bi 27,1 posto potpore birača, a HDZ-ova koalicija bi imala 25,4 posto birača. Slijede Laburisti koji bi osvojili 9,7 posto glasova, Savez za Hrvatsku 6,3 posto, a ORaH 5,3 posto.

Holy druga najpopularnija političarka

Predsjednik Ivo Josipović i dalje je najpopularniji političar u Hrvatskoj, a podržava ga 76 posto građana. Na drugom mjestu nalazi se Mirela Holy s podrškom 65 posto građana, a slijedi je Dragutin Lesar s potporom 58 posto građana.

Među najnepopularnijim političarima je Tomislav Karamarko, kojeg podržava samo 21 posto građana, Vladimir Šišljagić s 28 posto te Zoran Milanović, kojeg podržava 33 posto građana.

Vlada vodi zemlju u krivom smjeru

Čak 72 posto građana smatra da Hrvatska ide u lošem smjeru, a njih svega 22 posto misli da zemlja ide u pravom smjeru. Vladinu politiku odobrava svega 26 posto građana, 69 posto ne odobrava, a neodlučno je pet posto građana.

Pročitajte više