Mornar: Institucije će odlučiti je li bilo neopravdanog trošenja novca u NCVVO

Foto: Hina

"AKO TU ima elementa ilegalnog poslovanja, o tome će odlučiti mjerodavne institucije kojima je taj predmet upućen" odgovorio je ministar obrazovanja Vedran Mornar upitan za slučaj nezakonitosti i neopravdanog trošenja novca u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja za vrijeme bivšeg ravnatelja Gorana Sirovatke.

Nova ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Maja Jukić resornom ministru Vedranu Mornaru poslala je Izvještaj o zatečenom stanju i poduzetim aktivnostima koje pokazuje kako je državnim novcem raspolagala ključna institucija za provedbu državne mature od 2012. godine do danas. U izvještaju se spominju, među ostalim, preskup najam prostora, fiktivni ugovori, enormni putni troškovi i nezakonito plaćanje vanjskim suradnicima, a sporno je više od 11 milijuna kuna. Slučaj je komentirao i ministar Mornar.

"Utvrđene su uštede, što je za svaku pohvalu, a ako tu ima elementa ilegalnog poslovanja, o tome će odlučiti mjerodavne institucije kojima je taj predmet upućen. To je poslala ravnateljica Nacionalnog centra", rekao je Mornar.

Pročitajte više