Mrtav pijan naletio na dvije 14-godišnje Varaždinke: S teškim ozljedama glave nalaze se u bolnici

Foto: Marko Jurinec / Pixsell, Hina

DVIJE djevojčice u dobi od 14 godina ozlijeđene su kada je u Trstenjakovoj ulici u Varaždinu na njih naletio automobil marke Škoda zagrebačkih registracija kojim je upravljao pijani 47-godišnji muškarac.

Djevojke je automobil udario na pješačkom prijelazu. Policija je zaprimila dojavu o prometnoj nesreći oko 18:10 sati.

Muškarac koji je skrivio nesreću je Varaždinac, a u trenutku nesreće, prema neslužbenim informacijama, upravljao je automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, najvjerojatnije službenim vozilom. Obje su djevojčice prebačene u varaždinsku Opću bolnicu gdje im je ukazana pomoć.

Djevojčice su stabilno, ali imaju teške ozljede glave

Obje su stabilno i izvan životne opasnosti, izjavio je prijepodne Nenad Kudelić, specijalist neurokirurgije i zamjenik sanacijskog upravitelja varaždinske Opće bolnice. "Djevojčice su trenutno izvan životne opasnosti, ali isto tako smo svjesni da imaju teške ozljede glave i u takvim slučajevima vrlo je nezahvalno i teško bilo što prognozirati. Svjesni smo svih mogućih ishoda, ali sve što je trebalo biti napravljeno je napravljeno i radimo sve što treba", rekao je Kudelić ističući da se nadaju pozitivnom ishodu, koji neće biti poznat za dan-dva, već kroz dulje razdoblje.

Po njegovim riječima, obje djevojčice zadobile su teške ozljede glave zbog kojih je jedna od njih jučer podvrgnuta hitnom neurokirurškom zahvatu.

Vozač bio mrtav pijan

Očevid je zajedno s policijom provodila zamjenica državne odvjetnice. Jutros je policija priopćila kako je 47-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 3.18 g/kg, iz smjera Koprivničke prema Optujskoj ulici smjera Koprivničke prema Optujskoj ulici. "Uslijed bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uzrokovanih utjecajem alkohola, nije propustio dvije 14-godišnje pješakinje koje su se kretale obilježenim pješačkim prijelazom, te je prednjim lijevim dijelom vozila udario u njih. Djevojke su od siline udara odbačene na kolnik, pri čemu su teže ozlijeđene.", dodaju iz policije.

Uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće, 47-godišnjak će tijekom današnjeg dana biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Pročitajte više